Nieuws

Peiling Maurice de Hond: Meerderheid wil afbouwen van corona-maatregelen na 28 april

19-04-2020 09:45

Bij het onderzoek via Peil.nl met vragen in relatie tot de Corona crisis, zijn een aantal onderwerpen (weer) aan de orde gesteld.

Drie weken geleden vond 3 procent dat de exit-maatregelen onmiddellijk gestopt moesten worden en 42 procent dat de maatregelen na 28 april geleidelijk moesten worden afgebouwd, ook als er nog een kans zou zijn om besmet te worden. Die percentages zijn inmiddels gestegen naar 6 procent en 55 procent. Bij de groep boven de 65 procent jaar is de stijging van het antwoord “geleidelijk afbouwen” gestegen van 28 procent naar 49 procent.

  • We zien een duidelijke daling van het aantal mensen dat aangeeft een kans van meer dan 50 procent denken te hebben om besmet te worden.
  • Mensen die carnaval hebben gevierd geven voor 28 procent aan een Coronabesmetting te hebben (gehad) binnen het gezin. Als men een kerkdienst heeft bezocht is dat 12 procent. Als men niet op een “kwetsbare plek” is geweest is dat percentage 8 procent.
  • Ten slotte is aan werkenden gevraagd hoe makkelijk de eigen organisatie zich kan aanpassen aan de 1,5 meter voorschriften, die Minister Wiebes heeft aangekondigd. 28 procent zegt dan dit niet kan. 17 procent alleen met forse aanpassingen en grote consequenties.