Politiek

Thierry Baudet (FvD): mij bekritiseren over gemaakte foutjes is zelfde als demonisering Fortuyn

19-04-2020 14:10

Thierry Baudet in zijn video.

FvD-leider Thierry Baudet vindt dat websites als TPO en Geenstijl net als hijzelf “een strijd moeten voeren tegen het linkse mediakartel en de oikofobie” en “natuurlijke bondgenoten” zouden moeten zijn van hem en het FvD. Ook vindt Baudet dat TPO en Geenstijl nu juist tegen hem werken en “vóórop [sic] lopen om andere conservatieve, of patriottische, stemmen neer te maaien”. Dit zegt de FvD leider in een interview met het populaire online platform voor semi-analfabeten en verstandelijk gehandicapten De Dagelijkse Standaard.

In het interview (‘diepgravend vraaggesprek’) met de exislamitische hoofdredacteur van de Dagelijkse Standaard, Michael van der Galien, herhaalt Baudet de inmiddels beruchte uitspraken die hij eerder deed tegenover journalist Tom Staal in een livestream van het onderzoeksjournalistieke platform Geenstijl.nl. Ook toen liet Baudet zijn afkeur blijken over het tekort aan ‘bondgenootschap’ van Geenstijl en TPO met zijn ‘strijd’ tegen ‘het linkse mediakartel’ en natuurlijk ‘de cultuurmarxisten’ die ‘Nederland willen vernietigen’.

Baudet impliceert in het interview met De Dagelijkse Standaard dat media die hem of het FvD bekritiseren over “gemaakte foutjes” zich schuldig maken aan demonisering zoals het “ook al was met Fortuyn en Wilders”. Volgens Baudet zullen “latere generaties” de media helemaal niet dankbaar zijn voor “het optreden tegen dat ongenuanceerde Twitterbericht” (van Baudet) of het “fantastisch vinden dat je je nek uitstak om Baudet pootje te haken” maar zich integendeel afvragen “wat heb jij daadwerkelijk gedaan om die strijd te winnen?”. Met “die strijd” doelt Baudet op een strijd tegen “vervreemding, onze natiestaat kwijtraken aan immigratie en de EU; en of de almachtige overheidsbureaucratie via de ‘groene’ weg uiteindelijk een quasi-socialistische heilstaat mag realiseren – want dat is de onvermijdelijke consequentie van het Parijsakkoord en de Klimaatwet” want “als we niets doen zal dat ons voorland zijn”, aldus de FvD-leider.

Het hele ‘diepgravende vraaggesprek’, waarin de anti-objectieve en anti-kritische vragen van de interviewer nog langer zijn dan de antwoorden van de geïnterviewde zelf, kunt u hier lezen.

Baudet in de Geenstijl-livestream: