Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Sigrid al-Qaq-Kaag

20-04-2020 10:20

Bol.com Algemeen

Mevrouw Kaag,

U was gisteren te gast in de legendarische uitzending van WNL op Zondag, waarin Rick Nieman van de ‘vrolijk rechtse’ omroep WNL vergat dat de camera’s draaiden.

Normaal gesproken slijmen die lui van WNL alleen voor en na de uitzending bij hun gasten, maar Nieman deed het gewoon middenin de show.

“Arnhem mag blij zijn met zo’n burgemeester”, zei hij tegen Ahmed Marcouch.

Wat er allemaal wel of niet mis is met PvdA’er Ahmed Marcouch laat ik even in het midden, maar dit was natuurlijk ontluisterend.

Het enige verschil tussen Harry Mens en Rick Nieman is nu nog dat Mens zijn gasten geld laat betalen dat ze zelf hebben verdiend om tot zijn elleboog hun endeldarm in te gaan. Bij Nieman en WNL koopt u dat kennelijke genietmomentje niet zelf, maar komen de centen uit een deel van het belastinggeld dat de werkende Nederlanders opbrengen voor de Staatsomroep.

Goed, terzake.

Kent u het EenVandaag Opiniepanel?

Onafhankelijk my ass, objectief my ass en representatief my ass, maar wel één van de pijlers onder het beleid van Rutte 3 met betrekking tot de aanpak van de corona-crisis.

I kid you not, het zijn Ruttes woorden.

Nou, er is nog zo’n Opiniepanel.

Net zo onafhankelijk, net zo objectief en net zo representatief.

Het Briefje van Jan Opiniepanel.

Dat vroeg gisteren aan de leden van het panel welke van de drie serieuze kandidaat-lijsttrekkers van D66 de LAAGSTE irritatiefactor heeft, Rob Jetten, Kajsa Ollongren of u.

En wat blijkt uit deze representatieve steekproef onder 3216 leden van het Briefje van Jan Opiniepanel?

U heeft gewonnen!

Slechts 19 procent vindt Jetten het mínst irritant van jullie drieën, 31 procent Ollongren en liefst 50 procent u.

En als de Gijs Rademaker van het Briefje van Jan Opiniepanel vraag ik me nu af: wat doe ik allemaal fout?

Rob Jetten is altijd al volstrekt ongevaarlijk geweest. Haal de batterijen eruit en het zwijgt.

Kajsa Ollongren is ontmanteld. Iemand die na een bijholte-operatie een halfjaar thuis blijft zonder de reden te vertellen, kan nog zo schadelijk zijn geweest voor het land, dat is in de keiharde wereld van de politiek gewoon einde verhaal. Dead meat.

U bent nu het grote gevaar.

U mocht gisteren, uiteraard zonder dat Harry Nieman u er zelfs maar boterzacht op aanpakte, wéér “Weg met Nederland!” roepen.

U zei: “Juist op Europees niveau hebben we besloten de nationale gezondheidszorg zelf te regelen. Je kunt zeggen: daar kan Europa ook weer een betere, coördinerende rol gaan spelen en dat is iets wat wij ook als les moeten nemen.”

Het zal toch niet waar zijn?

Wereldwijd is zich een medische, sociale en economische ramp aan het voltrekken en hoe probeert mevrouw Al-Qaq de crisis te misbruiken?

Door voor nóg meer Vierde Rijk te pleiten.

Zal ik u eens wat zeggen?

Ik woon in Friesland, één van de drie provincies die het minst getroffen zijn door corona.

Weet u hoe dat komt?

Doordat het UMCG en de GGD in de drie noordelijke provincies níet hebben gedaan wat het kabinet als landelijk beleid had bevolen op voorspraak van “Jaap en zijn mensen”.

Hier zijn ze lekker eigenwijs wél mensen gaan testen op corona en zijn ze wél contactonderzoek blijven doen als iemand besmet was. Hier denken ze zelf na en knipmessen ze niet braaf voor wat Den Haag denkt dat goed is. Laat staan voor dat tuig in Brussel.

Soevereiniteit!

Dus donder alsjeblieft een eind op met dat ‘Europa’ van u.

Groet,

JanD

PS. Dat cadeau voor u, dat kon natuurlijk maar één ding worden.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen bij Bol.com via mijn partnerlink wordt ook gewaardeerd)

Gezondheid