Opinie

Landelijk Platform Slavernijverleden: Nederlands coronabeleid is te blank, alle blanken zijn racist

20-04-2020 14:40

Zo mensen, u dacht misschien van ‘dankzij die coronacrisis zijn we ook mooi van al dat gelul van die gesubsidieerde SJW-VARA-dramgroeperingen af’ maar daarin vergist u zich lelijk. Want voor een béétje dram-klaag-jammer-slachtoffer-uitkeringstrek-NPO-groepering is de coronacrisis juist een reden om zichzelf even extra in het zelfbeklagslachtofferbankje te zetten, dus voor het immer gekwetste Landelijk Platform Slavernijverleden dan al helemaal.

Want: ‘Het Nederlands coronabeleid is te blank wit’!

U begrijpt: NL = wit privilege = racisme = mensenrechtenschending en alles. Daarom gaan de Gesubsdieerde Immer Gekwetsten maar weer eens een klaagbrief schrijven naar de VN (lol), daar hebben ze momenteel toch niks anders te doen.

We willen natuurlijk niet zeggen ‘dat corona heel erg is maar alles behalve een blanke heteroseksuele man zijn in Nederland is nog veel erger’, maar na lezing van dit artikel in Erdogan Gülen-Turkije-bode De Kanttekening zeggen we dat lekker toch.

Sterker nog, alles in wit privilege-Nederland blijkt niks anders dan pure mensenrechtenschending! Het onderwijs is racistisch en alle niet blanke kinderen worden er vergast, de medische wereld is eigenlijk een soort Josef Mengele waar iedereen die niet blank is dient als proefkonijn voor blanke sadisten, de media (allemaal!) zijn eigenlijk neo-nazi’s omdat ze de hele tijd schrijven over het christendom en de islam maar nooit eens aandacht hebben voor Caraïbische religies als Winti en natuurlijk: ZWARTE PIET! Want op maandag 20 april 2020, terwijl het dorre hout zich massaal dood ligt te kuchen op de overbezette IC’s, is het een uit-ste-kend moment om de jaarlijkse Zwarte Piet-discussie weer aan te zwengelen.

Jammer wel dat de jaarlijkse traditionele liggen-er-al-pepernoten-in-de-schappen-twittermoraalmoekes-vuistjesmaai-ophef-discussie dit jaar helemaal dreigt te worden ondergehoest door corona, maargoed, je kunt niet alles hebben. Deze huiliehuiliebrief van het Landelijk Platform Slavernijverleden is opzich al een erg leuke afleiding in tijden van hinderlijk aanhoudende Jaap van Dissel.

Hier alvast de sappige LOL-quotes:

“”De Nederlandse regering, de media, het onderwijs en de gezondheidszorg zouden zich laten leiden door alleen een ‘wit perspectief’. ‘De slogan ‘Wie men niet ziet hoort men niet’ is in deze periode meer dan van toepassing.’

Een ander kritiekpunt is dat de overheid en de media wel aandacht geven aan hoe christenen en moslims met de coronacrisis omgaan, maar dat de Caribische Winti-spiritualiteit van deze aandacht wordt uitgesloten.

Onderwijspersoneel zou racistisch zijn en zwarte en islamitische leerlingen structureel onderadviseren.

Het platform vreest voor ‘toestanden waarbij ‘witte’ artsen, ethici, instellingen, instituten, politici criteria gaan vaststellen wie in aanmerking komt voor medische zorg’.

Witte professionals zouden zich ook vaak laten leiden door het vooroordeel dat zwarte mensen een hogere pijngrens hebben.”