Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Jan Terlouw

24-04-2020 09:31

Bol.com Algemeen

Beste meneer Terlouw,

Ik zag gisteren uw oproep aan de Nederlandse regering om 500 zielige kinderen uit het asielzoekerskamp Moria op het Griekse eiland Lesbos te redden.

Nederland, zo zei u, is één van de welvarendste, rijkste en best georganiseerde landen van Europa en daarom moest de regering de hand over het hart strijken.

Slechte timing.

De BN’ers uit de culturele sector die dit soort oproepen normaal gesproken omarmen en samen met de deugmedia rond toeteren, zijn door het wegvallen van hun omzet even te druk met hun eigen sores.

Beetje dom geformuleerd ook.

Zodra u ‘hart’ zei, was u Mark Rutte en dus de VVD kwijt. Rutte snapt ‘strijken’, want hij draagt overhemden en woont alleen. Maar ‘hart’ met een t? Zegt ‘m niks.

Hugo de Jonge en het CDA waren al eerder weg. Zodra u ‘best georganiseerde’ zei, pakte De Jonge zijn mobieltje en plaatste hij een bericht op Twitter, Facebook, Instagram en TikTok over een pakketje met 25 mondkapjes dat PTT Post zojuist bij verpleeghuis ‘Sneldekistin’ had afgeleverd.

Dus uw oproep bereikte hooguit D66 en de ChristenUnie.

De ChristenUnie was een eitje. Bij het woord ‘kinderen’ vroeg voorman Gert-Jan Segers waar hij kon tekenen en waarom maar 500 van de in totaal 2500.

Vreemd genoeg zweeg de top van D66.

 

Aan de premierkandidaat van uw eigen partij had u niks, want mevrouw Kaag is meer van het grotere werk. Kijk, als zij moet kiezen tussen 500 kinderen op een Grieks eiland op het vliegtuig naar Schiphol zetten óf Ramadan Mubarak wensen aan de hele islamitische gemeenschap, dan kunnen die kinderen haar kloten kussen.

Rob Jetten was te druk met het bejubelen van de nóg grotere afdracht van de EU-landen aan de Brusselse begroting en gooide er alleen een ‘Samen vooruit!’-tweet uit.

En Kajsa Ollongren? Geen idee! Misschien zocht ze wel een middenstander die haar een middel kon leveren om te vieren dat de Heilstaat met het kaltstellen van de Wet Openbaarheid Bestuur weer een stapje dichterbij was gebracht.

Dus u moest het van de oppositiepartijen hebben.

En dan kunt u gelukkig altijd op Jesse Klaver van GroenLinks rekenen!

Die denkt: als ik roep “Waar blijft de actie vanuit dit kabinet?”, dan sla ik twee vliegen in één klap.

Even géén lastige vragen van de media over de gênante stemming in Groningen bij de benoeming van onze huisfraudeur en pandjesverzamelaar Isabelle Diks tot wethouder in die stad.

Dat met de opvolger van Diks de eerste queer in de Tweede Kamer wordt benoemd, is dan weer een mooi mediamomentje als de traditionele media dat ergens volgende week ook ontdekken. De één lult de hele dag over inclusiviteit en diversiteit enzo, maar Jesse regelt het gewoon.

En hij denkt: mooie kans om GroenLinks weer te profileren als de enige grote partij met het hart op de goede plaats. Al ken ik stagiaires die dat ‘windowdressing’ zouden noemen…

Groet, ook aan de vluchtelingenkinderen die in uw villa logeren!

JanD

PS. Weet u trouwens dat ik weleens op u gestemd heb? Het cadeautje dat ik voor u heb gekocht, moet u in dat kader zien.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen bij Bol.com via mijn partnerlink wordt ook gewaardeerd)

Gezondheid