Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Henk Krol

27-04-2020 09:31

Bol.com Algemeen

Beste Henk,

Je weet dat ik jou net zo’n rat vind als de meeste andere politici.

Maar ik heb ook een zwak voor je.

Je blijft tussen professionele schoften als Lodewijk Asscher, Mark Rutte, Jesse Klaver en Robbie Jetten toch altijd een beetje een Fremdkörper.

Een kruising tussen Mr. Bean en Basil Fawlty.

Neem de laatste weken.

Iets met corona.

Er waart een virus door de wereld.

Vooral mensen met een kwetsbare gezondheid worden er door getroffen.

Jouw doelgroep.

De mensen die het bangst zijn voor het virus. De mensen die thuiszorg krijgen. De mensen in de verpleeghuizen.

De mensen die ziek zijn, die (eerder) dood gaan, die éénzaam dood gaan, die dood gaan omdat het kabinet de zorgmedewerkers heeft laten barsten toen ze beschermingsmiddelen wilden.

Er is geen politicus in Nederland wiens potentiële kiezers meer belang hebben bij goede zorg dan jij.

En wat doe jij?

Je roept het kabinet in de Tweede Kamer niet in klare taal ter verantwoording, je dreunt, alsof je beginnend gemeenteraadslid bent, wekelijks een vragenlijst op. Je bent blij als een kind als een motie van je wordt aangenomen. En…

En niks.

Ook jij laat Hugo de Jonge ermee wegkomen als hij week na week na week meldt dat hij “de schaarste moet verdelen” en zo de medewerkers in thuiszorg en verpleeghuizen tot op de dag vandaag besmettingsbronnen laat blijven en zelf in gevaar brengt.

Ik vraag me oprecht af hoe dit kan.

Als zelfs fokking Sylvana Simons dingen voor elkaar weet te krijgen voor een groep janknegers en genderzeikerds die helemaal níks te klagen hebben, waarom bereik jij dan geen donder voor mensen die door de adviezen van “Jaap en zijn mensen” en het gekloot van Hugo de Jonges inkopers onnodig de dood in de ogen kijken?

Is het omdat je zo graag in het volgende kabinet wilt dat je Rutte te vriend wilt houden?

Is het omdat je te weinig het land in gaat? Ik geloof de cijfers van het RIVM niet en die van het CBS niet helemaal. Dus ik sprak iemand aan het eind van de keten. Uit een kistenfabriek. Normaal gesproken maken ze daar vijf dagen in de week 250 doodskisten per dag. Nu zes dagen per week 450 doodskisten per dag. En nog kunnen ze de vraag niet aan.

Of is het omdat je te druk was met de zoveelste crisis binnen je partij 50Plus?

Waar de oude witte mannen elkaar voor de zoveelste keer de tent uit vochten en gisteren voorzitter Geert Dales, die alleen jouw steun nog had, zijn aftreden bekend maakte.

En waarover jij op Twitter schreef: “Ik wil hier goed over kunnen nadenken. Hoe kan ik mijn kiezers ook in de toekomst het beste blijven dienen?”

Nou, dat zal ik je zeggen, ouwe reus.

Haal het niet in je hoofd om met die Dales een eigen partij op te richten. Daar hebben je kiezers geen reet aan.

Waar de kiezers wel wat aan hebben?

Dat je éindelijk je werk gaat doen.

Vecht als een leeuw voor die oudjes!

Groet,

JanD

PS. Ik heb speciaal voor Koningsdag een cadeautje voor je uitgezocht waar je ook later nog wat aan hebt.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen bij Bol.com via mijn partnerlink wordt ook gewaardeerd)

Gezondheid