Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Mona

28-04-2020 09:31

Bol.com Algemeen

Lieve Mona,

Ik zit een beetje in mijn maag met een bekende van me.

Ik heb wel een foto van haar, dan heeft u beeld:

Ze doet nogal domme dingen.

Een paar weken geleden, toen er een tekort dreigde aan IC-bedden vanwege de coronacrisis en de minister-president en zelfs de koning iedereen hadden opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven, riep ze de mensen tot twee keer toe op om vooral te gaan shoppen. “Je mag naar een winkel, doe dat dan ook!”

En gisteren flikte ze het weer.

Gisterochtend meldde ze enthousiast dat je Koningsdag weliswaar thuis viert, maar wel met de traditionele oranje tompouce van de plaatselijke bakker. “Koop lokaal”, zei ze nog. Om daar later aan toe te voegen dat dat voor haar bij banketbakkerij Mastenbroek in Purmerend was.

De pest is: de mensen luisteren soms naar haar.

Lange rijen voor de Hema’s en andere bakkers dus gisteren.

Hoe kun je nou zo dom zijn om twee keer op rij de mensen de straat op te jagen in een tijd waarin iedereen wordt opgeroepen om juist níet de straat op te gaan?

Straks wordt dat akkefietje van vorig jaar ook weer opgerakeld.

Toen zei ze tot vier keer toe dat de mensen helemaal niet gemiddeld 300 euro meer zouden moeten gaan betalen voor hun elektriciteit. Als iemand anders beweerde, dan noemde ze dat “bangmakerij”. En wat bleek? Gemiddeld 300 euro meer…

Zo wordt deze bekende van mij natuurlijk nooit lijsttrekker van het CDA.

Want ja, ze heeft ook een beetje een verkeerd zelfbeeld.

Ze denkt dat ze kan winnen van Wopke Hoekstra.

LOL.

Uit de laatste peiling van het EenVandaag Opiniepanel blijkt Hoekstra onder CDA-kiezers bijna zes keer zoveel steun te hebben als zij. Kan gebeuren. Hoekstra heeft premierpotentie.

Maar zelfs de CDA’er die qua ergernisfactor in staat is Rob Jetten van D66 naar de kroon te steken, Hugo de Jonge, is bijna vier keer zo populair.

Af en toe begin ik zelfs te geloven dat haar haarkleur haar eigen kleur is.

Lieve Mona, hoe kan ik haar voor verdere afgangen behoeden?

J.D. te E.

PS. Ik had trouwens nog een leuk cadeautje voor haar, maar ik weet niet of ik op 9 oktober nog welkom ben in Edam. Wilt u het geven?

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen bij Bol.com via mijn partnerlink wordt ook gewaardeerd)

Gezondheid