Ondernemen & zzp

Toch al zo integere en ondernemersvriendelijke Belastingdienst balt meedogenloze ijzeren vuist

30-04-2020 12:52

De NPO.

Coronacrisis of niet, ondernemers moeten op tijd hun btw-aangifte indienen. Met die waarschuwing komt de Belastingdienst, die merkt dat het aantal aangiften achterloopt in vergelijking met vorig jaar. De fiscus wijst erop dat ondernemers zonder btw-aangifte geen uitstel van het betalen van belastingen kunnen krijgen.

De deadline voor het indienen van btw-aangiften voor het eerste kwartaal verloopt donderdag. Arno van Dongen, directeur voor het mkb bij de Belastingdienst, roept bedrijven die dat nog niet hebben gedaan op alsnog hun btw-aangifte te doen.

“Wij realiseren ons dat de coronacrisis veel ondernemers hard raakt”, aldus Van Dongen. “Maar het op tijd indienen van de aangifte hoort er, ook in deze bijzondere periode, toch gewoon bij.” Dat geldt ook wanneer ondernemers amper of geen omzet hebben gedraaid. De Belastingdienst heeft de btw-gegevens namelijk ook nodig om zicht te houden op de omzetontwikkeling bij Nederlandse bedrijven.

Anp

De Belastingdienst in Nederland werd wereldberoemd met het aanleggen van illegale zwarte lijsten, het discrimineren van burgers, het vervolgen van onschuldige belastingplichtigen en het nodeloos kapotmaken van tienduizenden levens.

TPO