Politiek

Topambtenaar Henk Harms vertrekt na integriteitsonderzoek gemeente Den Haag

01-05-2020 12:40

Een hoge ambtenaar van de gemeente Den Haag moet vertrekken vanwege gedoe rond de bouw van een groot cultuurcomplex. NRC Handelsblad meldde vorig jaar dat Henk Harms bouwer VolkerWessels zou hebben voorgetrokken. Volgens de gemeente is daar niets van gebleken, maar heeft de man “niet transparant gehandeld, bijvoorbeeld door het toevoegen van passages aan verslagen”. Volgens NRC Handelsblad gaat het om de directeur bij de Dienst Stedelijke Ontwikkeling van de gemeente. Hij zou onder meer thuiswedstrijden van Feyenoord hebben bekeken vanuit de skybox van VolkerWessels.

Lees ook – Onderzoek naar Haagse top-ambtenaar wegens bevoordeling bouwgigant

Iemand die door de gemeente Den Haag extern was ingehuurd, moet ook vertrekken. Ook die persoon “heeft op meerdere momenten niet transparant gehandeld”.

De problemen spelen rond het onderwijs- en cultuurcomplex Amare, dat naast het Haagse stadhuis wordt gebouwd. Het project is een hoofdpijndossier dat al jaren duurt. De bouw ervan kost ongeveer 200 miljoen euro. Het cultuurpaleis moet volgend jaar zijn deuren openen. Het zal dan onderdak bieden aan onder meer het Residentie Orkest, het Nederlands Dans Theater en het Koninklijk Conservatorium. Voor het nieuwe gebouw werden de Dr. Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater gesloopt.

ANP