Politiek

U zond in: ‘Dat krantje van jou is een grote perversiteit een spreekbuis met opgetrommelde sprekers’

03-05-2020 22:55

Bradley le Conte.

“Eigenlijk zijn jullie het reageren niet waard maar vooruit.”

We zien het ja.

“Bert, laat je eens zien man.”

Hee, heh, huh, wat? Ben ik ineens een anoniem lafbekje dat in de reacties lekker veilig verscholen woedend zijn vuistjes maait elke keer als iemand het waagt De Verkeerde Mening te uiten? Nee hè? Ik niét. Ik onderteken gewoon met mijn eigen naam. Ik wél.

“Het krantje van jou”

Het is een site. Print is al dood sinds ongeveer 1999 ofzo. Okee, veel krantjes weten nog niet dat ze dood zijn, maar toch.

“is een grote perversiteit”

Want we hosten dierenporno? Of bedoel je met ‘perversiteit’ wellicht meningen die jou niet aanstaan? Nee toch? TOCH?

“durf toch eens echt naar buiten te treden jongen,”

Waar gaat dit over? Zit ik als homosekueel in de kast? Ben ik undercover politie? Verlang ik naar een transitie als Bertina? Schuilt in mij wellicht een stiekeme Limburger? Een geheim FvD-jongeren-lid misschien? Wat?

“heb je dat lef?”

Lef voor wat? Lef onder mijn eigen naam te publiceren zodat imbecielen zoals jij, elke keer als ze iets lezen wat ze niet aanstaat, hun onfrisse kleingeestige narcistische frustraties over mij persoonlijk kunnen komen uitkotsen? Ja hoor, dat lef heb ik wel. Jij?

“Weet je nog toen je zoekende was naar je identiteit daar in Tilburg?”

Ik heb veel en lang naar mijn identiteit gezocht, zoals de meeste mensen, maar gelukkig nooit in Tilburg. Ik heb in Nijmegen gestudeerd en naar mijn identiteit gezocht, dat wel. In Tilburg heb ik echter nooit meer gezocht dan een trein om er weer weg te komen en zelfs dat maar één of twee keer.

“Het valt ook niet mee hé om volwassen te worden?”

Nee, toegegeven, mijn achttiende verjaardag was geen doorslaand succes, ik heb dat sowieso al snel met verjaardagen, maar verder viel het reuze mee hoor, dat volwassen worden. Dus geen zorgen, zo bang hoef je er nou ook weer niet voor te zijn.

“Een rechtse bal met linkse ideeën hoe omschrijf je jezelf eigenlijk?”

Ik omschrijf mijzelf niet. Dat laat ik liever aan anderen over. Jezelf omschrijven lijkt me ook meer iets voor types die op zoek zijn naar een identiteit.

“Toe, vooruit ook een positief element, je houdt van vooruitgang.”

Dat hangt er maar vanaf wat die vooruitgang brengt. Jensen-kijkers en anti-5G-wappies zijn ook ‘vooruitgang’, net als Twitter en Facebook. Maar om nou te zeggen dat ik daar altijd van houd, nee. Misschien een haat-liefde-verhouding, hooguit. Echter, euthanasie, vrije abortuskeuze, de beschikbaarheid van anti-depressiva (en de farmaceutische industrie in het algemeen), de teloorgang van het instituut huwelijk, gewenste kinderloosheid en de mogelijkheid om je als vrouw een C-cup te laten aanmeten of je striae te laten verwijderen zijn ook vooruitgang. Vooruitgang waar de mensheid eigenlijk alleen maar beter van kan worden.

“Althans dat mag ik toch wel denken want de artikelen en opgetrommelde ‘sprekers’ in je spreekbuis”

Dit gaat nog steeds over TPO.nl? Of denk je dat je met je favoriete fashion-vloggers-kanaaltje aan het mailen bent? Kan gebeuren natuurlijk. Is ook ingewikkeld soms, al die vooruitgang. Voor je het weet is de toverlantaarn in 3D en wordt de trekschuit vervangen door de trein, die duivelsche machine.

“pretenderen in ieder geval een zeker gehalte na te streven,”

Ik neem voor het gemak maar even aan dat je het hebt over Jurriaan Maessen, Chris Aalberts en andere FvD-scherpslijpers  want gezien de machteloze agressie en die klassieke tomeloze dramwoede die je normaal alleen bij SJW-ers aantreft kun je bijna niet anders dan de zoveelste ‘patriot’ zijn die mij per email komt moraliseren omdat hij denkt de enige te zijn in het hele universum die TPO leest en denkt in zijn eentje invloed te kunnen uitoefenen op een online platform dat 1,5 miljoen unieke bezoekers per maand bedient.

Doordenkvraagje: Wat als al die andere anderhalf miljoen TPO-bezoekers óók vinden dat het universum om hún draait? Wat dan? Wie heeft er dan het meeste gelijk? En hoe weet je dat als je altijd de enige in je eigen universum bent? Solipsisme is een bitch.

“hoe koliek trala.”

Het woord ‘koliek’ kende ik niet en moest ik Googlen maar Wikipedia zegt:

‘Koliek is een verschijnsel bij een aantal bij het paard voorkomende ziektebeelden die allemaal worden gekenmerkt door pijn in de buik. Koliek kan in ernst variëren van mild tot levensbedreigend, het kan paarden van iedere leeftijd of ras treffen.’

[https://nl.wikipedia.org/wiki/Koliek_(paarden)]

(‘Siri: bedoelde je misschien koliekpijn?’)

Nogmaals: weet je zeker dat je mij moet hebben en niet iemand van een heel andere ‘krant/spreekbuis’? De Penny-verzorgponyclub-bode bijvoorbeeld?

“Beste Bert, ruk je nog een keer af met de gedachte aan moeder Theresa,”

Ah, ik zie dat je zowel je identiteit hebt gevonden en tegelijk volwassen bent geworden. Waarmee van harte.

“het zaad wat je eventueel produceert zal zeker van inferieure kwaliteit zijn,”

Die ‘grote perversiteit’ die je eerder noemde komt nu ook ineens in een totaal ander licht te staan. Ik heb derhalve spontaan hele ranzige beelden van perverse dingen met paarden op mijn netvlies. Perverse dingen met koliekpaarden. In Tilburg!

Moment. Ik ben even mijn ogen uitspoelen met hete tin.

“Klasse vermurwt zich niet”

https://www.vandale.nl/gratis-woordenboek/nederlands/betekenis/vermurwt#.Xq8nPpNKhE8 ??????

‘Klasse laat zich niet tot medelijden overhalen’? En dat heeft wát te maken met inferieur zaad van Moeder Theresa? Of gaat dit nog steeds over die perverse paarden met koliek? In Tilburg.

‘Bradley le Conte’
[email protected]

Bert Brussen.