Politiek

FvD-mondkapjes – Margriet Oostveen (Volkskrant) neemt het wederom niet te nauw met de waarheid

04-05-2020 17:50

De column van Margriet Oostveen in kwestie. (BPhotoPress)

Volkskrant-columniste Margriet Oostveen (onder meer bekend van dit akkefietje) schreef maandag een column in d’r krant over de mondkapjeshandelaar Harm Prins. Hij en zijn zakenpartner werden eerder door Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet bij het kabinet aanbevolen. Tweede man van FvD Theo Hiddema begon vorige week tijdens een technische briefing van de Kamercommissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport ook al over de mondkapjes van Harm Prins. Waarom koopt de overheid die niet en waarom horen Prins en zijn mensen niet waarom? Conclusie van Oostveen: dat is vanwege ‘falsifiëring van certificaten’.

Daarbij beroept ze zich op Rob van der Kolk, coördinator van het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH), zeg maar de hoofdinkoper beschermingsmiddelen namens de overheid. Die zei tijdens diezelfde hoorzitting vorige week dat potentiële leveranciers te horen krijgen op welke punten materiaal precies wordt afgekeurd maar niet wanneer het om falsifiëring gaat. Wat Oostveen echter weglaat is dat het LCH wel degelijk zaken doet met Prins cum suis,

Valt allemaal terug te kijken, een wakkere Twitteraar legde de fragmenten vast. Citaten van Van der Kolk die u hier onder kan terugkijken: “Ik ken de heer Harm Prins zeer goed. (-) Die is vanaf 23 maart al goed in gesprek ook met ons. Het klopt ook dat we ook zelfs partijen bij hem hebben ingekocht. (-) Het klopt ook dat we een aantal partijen hebben afgekeurd bij deze meneer.” Daarnaast wijst Van der Kolk Hiddema er op dat sommige partijen gewoonweg te duur waren en dat hij betere aanbiedingen had. Met de mooie afsluiter: “Dus als het om handelsgeest gaat denk ik dat we het goed doen.” Bovendien had Van der Kolk die zelfde dag excuses gekregen van Prins voor een iets te hard aangezet interview in het AD die ochtend.

Resumerend: de Rijksoverheid doet zaken met Prins maar wijst ook sommige partijen af. Helder en duidelijk, nietwaar? Oostveen laat echter al die nuances weg. De vraag is waarom.

Lees ook – Er gaat iets mis met de 4 miljoen mondmaskers van Thierry Baudet (en het is de vraag of dat aan de FvD’er ligt)