Media

NPO komt met een vre-se-lijk origineel idee voor staatstelevisie: serie over dertigersdillema’s

04-05-2020 13:20

Frans Klein (VARA), directeur video van de NPO, is hét nieuwe gezicht van graaisocialistisch Nederland. ANP KIPPA KOEN VAN WEEL

Seks, liefde, carrière en een kinderwens: dat is waar de nieuwe serie Dertigers om draait. Deze is vanaf 18 mei te zien op het volstrekt onbekeken maar misdadig genoeg wel gewoon door belastinggeld gesubsidieerde staatstelevisiekanaal NPO 3, maakte BNNVARA (NPO) maandag bekend.

In de serie komen acht dertigers voorbij die allemaal een ander leven leiden, maar nog steeds lief en leed delen. En dat is vreselijk interessant natuurlijk! Wie wil daar nou niet naar kijken.

Een gemeenschappelijk trauma bindt hen nog het meest: één van de vrienden is een aantal jaren geleden verongelukt. Onder anderen Wieger Windhorst, Joy Wielkens, Justus van Dillen en Lykele Muus zijn te zien in Dertigers.

Volgens omroep BNNVARA zal de serie, die is gebaseerd op de gelijknamige Vlaamse serie (helemaal zelf een serie bedenken was wederom te hoog gegrepen), vooral voor dertigers veel herkenning brengen. Jammer genoeg kijken dertigers helemaal nooit televisie laat staan NPO3, daar kijken uitsluitend 50-plussers naar, maar dat interesseert de NPO verder geen zak want het is toch maar belastinggeld dat ze onbeperkt mogen verbranden. Niet dat ze bij BNNVARA überhaupt een idee hebben van welke realiteit dan ook.

Dertigers is vanaf 18 mei maandag tot en met donderdag om 20.25 uur te zien bij BNNVARA op het door uzelf gesubsidieerde staatstelevisiekanaal NPO 3. Als je niet weet wat dat is, een televisie, dan moet je dat maar even aan je opa en oma vragen, die stammen uit dat tijdperk.

anp/tpo