Politiek

Top Forum voor Democratie wist wel van antisemitisme in appgroep JFVD

05-05-2020 11:07

Top-figuren binnen Forum voor Democratie wisten van antisemitische uitingen binnen een appgroep van jongerenclub JFVD. Sterker; deze blijkt opgericht door JFVD-bestuurslid Robin de Keijzer. Huidig FvD-senator Nicki Pouw-Verweij die ook lid van de appgroep was heeft zich destijds bij Henk Otten en Jeroen de Vries beklaagd over de antisemitische teksten. Dat schrijft HP/De Tijd dinsdag.

Lees ook – Forum voor Democratie royeert drie leden na antisemitisme-affaire

Over de betrokkenheid van het huidige Eerste Kamerlid, Nicki Pouw-Verweij, bij de appgroep verklaart Forum-bestuurslid Lennart van der Linden tegenover het tijdschrift:

“Met Nicki Verweij is dat destijds zo gegaan. Ze sprak dergelijke uitingen actief tegen en heeft ook opgeschaald, destijds met Henk Otten en Jeroen de Vries. De actie die in overleg met hen is ondernomen is: verlaat die appgroep, want die heeft überhaupt niets meer met FvD van doen.”

Henk Otten, inmiddels oud FVD-bestuurder, laat in een reactie weten:

“Op 5 februari 2018 – midden in de campagne voor de Gemeenteraadsverkiezingen – heeft Jeroen de Vries Nicki Pouw-Verweij geappt met het algemene advies om uit niet relevante appgroepen te stappen (…) Van de inhoud van de apps in de borrelvd appgroep waren wij niet op de hoogte en van die appgroep zijn Jeroen en ik ook nooit lid van geweest. We weten niet of Nicki toen dit advies van Jeroen de Vries heeft opgevolgd en of en wanneer ze deze of andere appgroepen ook daadwerkelijk heeft verlaten.”

Op 6 december 2018, wanneer JFVD-bestuurslid Robin de Keijzer de naam van de groep en het groepsonderwerp wijzigt om vervolgens de groep te verlaten, vraagt een achtergebleven lid zich vertwijfeld af: “Is dit geen officiéle FVD borrel app meer?” Een ander lid merkt op: “Pijnlijk”. En weer een ander: “Wat is dit ineens?”

Chris Aalberts – Het zal steeds moeilijker worden om FvD-Statenleden bij de club te houden