Kritisch FvD-lid zond in (naar FvD en TPO): ‘Ik maak mij zorgen over mediaoptredens van Thierry Baudet’

06-05-2020 14:16

“Beste mensen van FvD,

Ik stuur u deze mail omdat ik mij zorgen maak over het volgende:

Al enige tijd erger ik mij aan de onhandige (media) optredens van Thierry Baudet. Ik heb groot respect voor de manier waarop hij in korte tijd een partij heeft opgericht met een grote aanhang maar de manier waarop Thierry zich manifesteert berokkent de partij meer schade dan dat het goed doet.

Als voorbeelden noem ik de ‘Marokkanen-tweet’, het gesprek in Geenstijl-Coronacafe en de optredens van wisselende
kwaliteit in de Tweede Kamer.

Het zou Thierry sieren als hij zich naar buiten toe manifesteert als iemand die dingen soms verkeerd ziet en het gewoon wel eens bij het verkeerde eind heeft. Dat maakt je geen slechtere partijleider maar wel menselijker en er zullen weinig mensen zijn die hem daar op af zullen rekenen.

Een en ander kan denk ik voorkomen worden door dingen niet meteen uit de losse pols de wereld in de gooien (‘ze willen Nederland vernietigen!’) maar eerst na te denken voordat je iets zegt of twittert. Mijn gevoel zegt me dat het hieraan nog wel eens ontbreekt en het gevolg is dat er dan weer opheft ontstaat. Want laten we wel wezen, FvD ligt onder de vergrootglas want zodra je in Nederland je hoofd boven het maaiveld uitsteekt dan wordt je nog net niet onthoofd.

Maar veel ophef kan wel voorkomen worden door niet zomaar wat te roepen wat je later weer moet gaan uitleggen want de gevolgen zijn dan wel bekend. Leden die opstappen, modder wat aan je naam blijft kleven en een daling in de peilingen.

Je mag van alles vinden maar ik hoop dat Baudet zich realiseert dat je als partijleider nou eenmaal niet alles kunt zeggen.

Thierry Baudet moet duidelijk nog groeien in zijn rol als politicus. Hij heeft vooralsnog een attitude in de Kamer waar hij
andere mensen wel even gaat uitleggen hoe het zit. Als een jonge hond die zijn plek in de roedel nog niet kent.

Ik volg de politiek redelijk goed en wat ik geleerd heb is dat het een slangenkuil is. Het lijken allemaal keurige mensen in pak maar als ze je kunnen raken dan zullen ze dat zeker niet nalaten.

Helaas is het zo dat Thierry daar nu zelf de aanleiding toe heeft gegeven en ik hoop dat hij zich dat inmiddels realiseert.

Ik hoop twee dingen:

  1. Dat FvD in de kamer meer zetels erbij krijgt zodat andere mensen binnen de partij de kans krijgen zich te profileren
    waardoor het niet steeds Baudet is die voor de camera staat. Want nu is het zo dat als hij het woord neemt ik mijn adem
    inhoud over wat hij allemaal weer gaat zeggen, en hoe hij zegt, ik ben er vaak gewoon niet gerust op. Je kunt dingen ook zeggen op een kalme, doordachte manier. Daar ontbreekt het nog wel eens aan.
  2. En ik hoop dat Baudet gaat groeien in zijn rol. Ik stem op FvD omdat ik me kan vinden in het programma, niet in de
    manier waarop Baudet zich vaak presenteert. Ik hoop daarom dat hij leert van zijn fouten.

Tot die tijd blijf ik kritisch lid.

Met vriendelijke groet,

Christian Roos

 


mondkapje