Politiek Buitenland

Coronavirus in het Witte Huis – Steeds meer gevallen in directe omgeving Donald Trump

11-05-2020 11:52

Het coronavirus heeft het Witte Huis bereikt. De perswoordvoerder van vicepresident Mike Pence, Katie Miller, werd vrijdag positief getest. Miller is de belangrijkste woordvoerder van de coronavirus-taskforce van het Witte Huis die wordt geleid door Pence. Zaterdag werd bekend dat drie leden van het team in quarantaine zijn gegaan, onder hen medisch topadviseur Anthony Fauci. Ook directeur Robert Redfield van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC en directeur Stephen Hahn van medicijnwaakhond FDA zitten in thuisisolatie nadat zij een ontmoeting hadden met iemand die het longvirus onder de leden heeft.

Pence zit niet in thuisisolatie. Een woordvoerder van Pence spreekt daarmee eerdere berichtgeving van persbureau Bloomberg over de quarantainemaatregel tegen. “Vicepresident Pence zal het advies van de medische afdeling van het Witte Huis volgen en zit niet in quarantaine”, aldus de woordvoerder zondag.

Bloomberg meldde eerder op basis van drie bronnen dat Pence in thuisisolatie was gegaan toen bleek dat Miller positief was getest. De vicepresident is zondag negatief getest op een coronavirusinfectie.

De diagnose van Miller volgde op een positief testresultaat van een militair die als persoonlijk medewerker van Donald Trump werkzaam is. Miller is getrouwd met een van de naaste medewerkers van Trump, Stephen Miller.

ANP/TPO