Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan de Corendon-klanten

12-05-2020 09:31

Bol.com Algemeen

Beste Corendon-klanten,

Wat een geweldig nieuws!

Vanaf 26 juni kunnen jullie eindelijk weer op vakantie met jullie favoriete reisorganisatie.

Jullie moeten je dan melden in het Corendon-hotel in Badhoevedorp, gaan met een Corendon-bus naar het Corendon-vliegtuig op Schiphol, van het vliegveld van Antalya met de Corendon-bus naar het Corendon-resort om daar 8 of 15 dagen te worden vertroeteld door Corendon-personeel.

Er is een klein verschil met jullie eerdere Corendon-vakanties: als de reis niet wordt geannuleerd wegens Covid-19 (googel maar) mogen jullie in Antalya het Corendon-resort niet verlaten voor jullie op de laatste vakantiedag met een Corendon-bus naar het vliegveld van Antalya worden gebracht, waar jullie in een Corendon-vliegtuig weer naar Schiphol vertrekken, van waar jullie met een Corendon-bus naar het Corendon-hotel in Badhoevedorp worden gebracht, waar de Corendon-chauffeur jullie een goede thuisreis zal wensen en je als souvenir een Corendon-mondkapje meegeeft.

En daar moet je nog voor betalen ook.

Gezondheid

Eind juni is het in Antalya gemiddeld zo’n 32 graden.

Da’s ongeveer dezelfde temperatuur die Weeronline die periode voor Nederland voorspelt.

Ik weet niet of jullie hersenen goed genoeg werken, maar zou het geen optie zijn om, nu Nederland afstevent op een economische crisis, jullie vakantiegeld een keer híer te besteden?

Al was het maar omdat VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen luchtvaartmaatschappijen indirect toestemming heeft gegeven om bij geannuleerde reizen niet het geld van het vliegticket terug te geven, maar een tegoedbon. Bart Nijman van Geenstijl schreef er een kort stukje over.

Officieel is Corendon meer dan een luchtvaartmaatschappij.

Maar ik kan me zomaar voorstellen dat jullie all-inclusiveprijs bij niet doorgaan van jullie Corendon-vakanties vanaf eind juni bleek te bestaan uit nul euro voor de Corendon-bus, nul euro voor het Corendon-hotel, nul euro voor de Corendon-vertroeteling en álle euro’s voor het Corendon-ticket.

Dus dan zit je straks thuis, met je voeten in een bak koud water, te kijken naar een stukkie Corendon-papier.

Dat bij een faillissement van Corendon in één klap waardeloos is geworden.

Er zijn snuggerder manieren om je goeie geld weg te gooien.

Groet,

JanD

PS. Omdat ik het ook wel zielig voor jullie vind: hierbij een cadeautje voor thuis.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlinks bij Bol.com en Amazon wordt ook gewaardeerd)