Politiek

Rusland: Kajsa Ollongren moet stoppen met wilde beschuldigingen óf bewijs leveren

14-05-2020 19:52

Rusland wil bewijs zien van Nederland voor de ‘wilde aantijging’ dat het op sociale media misleidende informatie over de coronapandemie verspreidt. Anders moet het daarmee uit zijn, zegt de Russische ambassade in Den Haag. Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) schreef woensdag aan de Tweede Kamer dat ook op Nederlandse sociale media desinformatie circuleert uit de koker van Rusland. Moskou grijpt de coronapandemie aan om Europese landen tegen elkaar op te zetten, stelt Ollongren ook op gezag van inlichtingendienst AIVD.

Lees ook – Kajsa Ollongren (D66) beschuldigt Rusland van stoken via Nederlandse sociale media over corona-aanpak (maar geeft geen bewijs)

Dat zijn ‘valse’ beschuldigingen, zegt de ambassade. Rusland heeft zich naar haar zeggen daaraan nog nooit bezondigd. Ollongren zou ‘opnieuw’ de verkeerde de schuld in de schoenen schuiven. Dat is ‘diep betreurenswaardig’, helemaal nu landen juist samen moeten optrekken om de pandemie eronder te krijgen, aldus de Russische ambassade.

Video – Martin Bosma (PVV) sloopt Kajsa Ollongren (D66) definitief en hoopt dat ze opstapt

Bassiehof – Hopen dat Kajsa Ollongren nu eindelijk met haar nepnieuws-hetze stopt

Lees ook – Kajsa Ollongren na jaren bangmakerij: Verkiezingen 2019 niet beïnvloed door Rusland

ANP