Politiek

Oordeel zelf: krijgt ‘intimideren van journalist’ werkelijk ‘de zegen van Trump’ zoals ANP beweert?

16-05-2020 14:06

ANP – ZATERDAG 16 MEI 2020 | 08:28 | MEDIANET BUI | PRIORITEIT: 3 | 1 | WOORDEN: 179

Intimideren journalist krijgt zegen van Trump

WASHINGTON (ANP) – Een Amerikaanse journalist die op het New Yorkse eiland Long Island verslag wilde doen van een demonstratie om coronamaatregelen op te heffen, is daar zeer agressief bejegend. En in een tweet liet president Donald Trump zaterdag merken het eens te zijn met het agressieve optreden van de betogers. “Fake news is not essential!” (nepnieuws is niet van vitaal belang), herhaalde de president een van de slogans die de journalist te horen kreeg in het plaatsje Commack.

Kevin Vesey, de verslaggever in kwestie, zegt dat hij ondanks de manier waarop hij is geïntimideerd een objectief verslag van de bijeenkomst heeft willen maken. Te zien is hoe mensen hem uitschelden voor ‘vijand van het volk’, zeer dichtbij hem komen ondanks de 1,5 meterregel, en hun middelvinger naar hem opsteken.

President Trump steunde al eerder betogingen om de lockdown in verband met corona op te heffen en de economische bedrijvigheid te hervatten. Hij riep verschillende malen op tot ‘bevrijding’ van de staten die een lockdown kennen. Het begrip ‘fake news’ (nepnieuws) ligt Trump in de mond bestorven.

Anp

Hieronder de tweet van Trump in kwestie waaruit volgens het ANP blijkt dat Trump ‘zegen’ geeft aan ‘intimideren journalist’. Laat uw bindende oordeel achter in de comments.

N.B. Ook bij ANP Foto zijn ze van mening dat Trump het intimideren van journalisten de zegen geeft.

ROEPT U MAAR!