Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Hugo de Jonge

17-05-2020 09:31

Bol.com Algemeen

Meneer De Jonge,

Gisteren zei de seriefaalhaas Marcel Gelauff bij WNL op Zaterdag dat de NOS stopt met die walgelijke neger- en moslimbokaal die NOS-medewerkers konden winnen die maar zoveel mogelijk eh… negers en moslims in hun programma’s gooien.

Iets met “fouten maken”, “leren van fouten” en “anders doen”.

Het is natuurlijk stuitend dat het moreel kompas van Gelauff zo slecht is afgesteld dat hij éigenlijk vindt dat zo’n bokaal een prima dingetje is, dat hij pas tot inkeer komt nadat er ophef over is ontstaan dankzij Geenstijl en dat de klokkenluider haar of zijn carrière niet zeker is als haar of zijn identiteit uitlekt.

Maar wat je Gelauff moet nageven, is dat hij wel binnen een dag íets verandert. Hij leert inderdaad een beetje van zijn fouten.

Dat kunnen we van u niet zeggen.

Als ‘Chef Corona’ van het kabinet heeft u zorgmedewerkers in verpleeghuizen, thuiszorg en mantelzorg wekenlang onbeschermd en ongetest op kwetsbare mensen afgestuurd, zélfs als in hun gezin symptomen van het coronavirus aanwezig waren (omdat ze onmisbaar waren).

De gevolgen van dat kabinetsbeleid waren desastreus.

Duizenden oudjes stierven, zonder dat die doodsoorzaak ooit op hun overlijdensakte kwam, aan of door corona en maar al te vaak zonder hun naasten, eenzaam in een kamertje.

Je zou dan verwachten dat u in het kader van “fouten maken”, “leren van fouten” en “anders doen” tenmínste probeert om niet de volgende groep Nederlanders in de kist te jagen.

Niets is minder waar.

Gezondheid

 

Omdat de ‘anderhalve meter-maatregel’ in het openbaar vervoer niet gehandhaafd kan worden, zijn daar vanaf 1 juni mondkapjes verplicht.

Maarrr…

Punt 1: wie gecertificeerde mondkapjes draagt, ook andere dan de uitsluitend voor de zorg bestemde FFP2-maskers, krijgt een boete. Je móet mondkapjes dragen die níet helpen tegen verspreiding van het virus.

I kid you not.

Punt 2: medewerkers van de NS met milde klachten die zouden kunnen duiden op corona móeten vanaf 2 juni weer aan de slag omdat ze een vitaal beroep uitoefenen, zoals eerder het personeel in de zorg. Bring in the big guns…

Wederom: I kid you not.

U verbíedt mensen in het OV, die onvoldoende afstand kunnen houden, om werkende mondkapjes te dragen én u stuurt mogelijk besmet personeel op ze af om de kaartjes te controleren.

En straks zit u, nota bene zoon van een dominee, zeker met dat vrome smoelwerk van u weer vooraan in de Oude Kerk in Charlois aan de Negen Geboden te denken?

Want dat zesde, gij zult niet doden, daar veegt u nu al maanden uw protestante billen mee af.

En ik kan maar niet begrijpen waarom…

Groet,

JanD

PS. Tegen heug en meug toch maar weer een passend cadeau voor u gekocht.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlinks bij Bol.com en Amazon wordt ook gewaardeerd)