Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Rob Jetten

18-05-2020 09:31

Bol.com Algemeen

Beste Rob,

Het is vreselijk dat jij regelmatig wordt uitgescholden voor homo.

Die berichtjes die je gisteren oplas op de IDAHOT, de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie, ik wálg ervan. Er deugt heel veel niet aan jou, dat kan niet luid en duidelijk genoeg gezegd worden, maar met je geaardheid heeft het allemaal niks te maken.

We zouden in dit land eigenlijk een politieke partij moeten hebben die zich heel sterk richt op onderwijs, een onderwijspartij. Zodat kinderen geleerd wordt dat discriminatie op basis van geaardheid bij wet verboden is en schelden over iemands geaardheid ronduit armoedig.

We zouden in dit land eigenlijk een politieke partij moeten hebben die zich verzet tegen dat artikel 23 in de Grondwet, een seculiere partij. Die zorgt dat er niet langer allerlei scholen ontstaan waar gesubsidieerd homohaat ofwel wordt onderwezen, ofwel niet wordt aangepakt.

Gezondheid

 

En we zouden in dit land eigenlijk een politieke partij moeten hebben, een soort democratische vernieuwingsbeweging, die het de burgers mogelijk wil maken om de zittende macht via een volksraadpleging te corrigeren. Als Den Haag dan de poort wagenwijd openzet voor groepen mensen die nog door de Verlichting heen moeten en die nog homo’s van flats menen te moeten gooien van hun geloof, dan kan dat worden tegengehouden door the wisdom of the crowds.

Maar ja, zo’n politieke partij komt er in geen 66 jaar…

En als-ie er ooit komt, is het te laat.

Als je dan als homo met je vriend op vakantie wilt, moet je twee vriendinnen of zussen meenemen om te zorgen dat je het overleeft.

Wat een hel!

Groet,

JanD

PS. Ik heb een ontzettend leerzaam cadeautje voor je gevonden!

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlinks bij Bol.com en Amazon wordt ook gewaardeerd)