Johan Remkes: Haagse strandtenten moeten dicht blijven

18-05-2020 16:41

Haagse strandtenten mogen vanaf woensdag niet open. Dat heeft de waarnemend burgemeester van Den Haag Johan Remkes (VVD) maandag middels een perscommuniqué laten weten. Zondag kondigde de Vereniging van Strandexploitanten de gedeeltelijke opening per brief aan de gemeente aan. De strandtenten willen vanaf woensdag consumpties via een take away aanbieden, strandbedjes verhuren en ook de toiletten gaan weer open. Maar Remkes wil er niets van weten.

“Tot 2 juni geldt dat horecagelegenheden, of zij nu aan het strand of in het centrum van een gemeente gevestigd zijn, zich allemaal aan dezelfde heldere regels moeten houden; horeca is gesloten. Verkoop van etenswaren mag alleen wanneer die nièt ter plaatste genuttigd worden en dit mag ook niet op het terras. Het opstellen, verstrekken of verhuren van strandmeubilair  in de buurt van het restaurant is een ongeoorloofde uitbreiding van de exploitatie dat onder de geldende noodverordening niet is toegestaan. Het openstellen van gemeenschappelijk sanitair is op dit moment niet toegestaan.”

Wat Remkes betreft veranderen deze bepalingen alleen wanneer minister-president Mark Rutte namens het kabinet ‘met andere richtlijnen komt omdat het coronavirus beter onder controle is’.