Regio

DENK-toestanden op islamitisch Cornelius Haga Lyceum in Lieve Stad van Hoop

19-05-2020 18:45

Op het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam is een opstand uitgebroken tegen de omstreden directeur en medeoprichter Soner Atasoy. Dat meldt NRC.

De bestuursvoorzitter van de islamitische middelbare school probeert Atasoy te schorsen omdat die er een autoritaire leiderschapsstijl op na zou houden. De medezeggenschapsraad wil dat de macht van de directeur wordt ingeperkt en de ouderraad heeft zich teruggetrokken uit onvrede over Atasoy. Die probeert de bestuursvoorzitter weg te krijgen voordat zijn schorsing officieel wordt.

De onvrede richt zich op de manier waarop de directeur het Haga leidt. Hij zou geen tegenspraak dulden en te veel macht naar zich toetrekken. Deze al langer sluimerende onvrede escaleerde in maart, toen de directeur nog voor de landelijke scholensluiting bekendmaakte dat het Haga in verband met corona twee weken dichtging. Volgens een persbericht was de maatregel genomen “in samenspraak met de medezeggenschapsraad en ouderraad”, maar die voelden zich niet gekend in dit besluit.

Anp

mondkapje