Politiek

DENK lanceert meldpunt voor etnisch profilerende ambtenaren

20-05-2020 19:08

Perscommuniqué op de woensdagavond van de sinds kort weer eensgezind opererende Tweede Kamerfractie van DENK. Wat blijkt: de heren lanceren het Meldpunt Etnisch Profileren Overheidsinstanties. Aanleiding is uiteraard de aangifte van het ministerie van Financiën tegen medewerkers van de Belastingdienst in het immer dooretterende Kinderopvangtoeslag-dossier.

DENK-fractievoorzitter Farid Azarkan:

“Ik doe een oproep aan iedereen, die te maken heeft gehad met etnisch profileren of discriminatie door een overheidsinstantie, dit te melden. Een krachtig signaal vanuit de samenleving zal de overheid sneller doen bewegen om institutionele vooringenomenheid de kop in te drukken.”

Om te vervolgen:

“Er is binnen de overheid sprake van institutionele vooringenomenheid, etnisch profileren, discriminatie en racisme. Dat is onacceptabel en in strijd met onze grondwet. Het kan niet zo zijn dat de overheid onze grondwet aan haar laars lapt”

Alle meldingen zullen door Azarkan persoonlijk aan de betrokken minister(s) worden overhandigd om deze op te pakken, meldt DENK. Het Meldpunt Etnisch Profileren Overheidsinstanties vindt u hier.

Kinderopvangtoeslag – Ministerie van Financiën doet aangifte tegen medewerkers Belastingdienst