Opinie

Video – Thierry Baudet (FvD) vuistdiep in orthomoleculaire kwakzalver die gevaarlijk medicijn aanraadt

26-05-2020 12:47

Thierry Baudet. Screenshot Youtube.

Volgens het gezaghebbende medisch wetenschappelijke tijdschrift The Lancet werkt hydroxychloroquine niet tegen Covid19 en vallen er juist meer dodelijke slachtoffers door gebruik van dit middel. De WHO is inmiddels gestopt met hydroxychloroquine testen omdat er domweg te veel doden vielen.

Ondanks de aanhoudende aanwijzingen en bewijzen dat hhydroxychloroquine meer kwaad doet dan goed is dit voor de steeds radicaler wordende complotdenker Thierry Baudet (FvD) geen enkele reden het middel af te wijzen als geneesmiddel. Integendeel, hij lijkt het juist te promoten. Lekker verantwoordelijk wel als invloedrijk politicus.

Daarover gaat Baudet dan ook graag in gesprek met de ‘orthomoleculaire’ (een niet bestaande en onbewezen geneeskundige wetenschap, ook wel bekend als ‘kwakzalverij’) ‘huisarts’ Rob Elens die zegt mensen te hebben behandeld voor en genezen van Covid19 dankzij hydroxychloroquine (waarvoor hij geen enkel bewijs heeft).

Diezelfde Rob Elens raadt zijn patiĆ«nten op zijn website doodleuk aan ‘hun immuunsysteem te versterken’ (het immuunsysteem is geen spier die je kunt versterken, ook dat is allemaal bewezen onzin) tegen het coronavirus door het slikken van onder andere kruidenpreparaten waarvan al lang en meerdere malen is bewezen dat ze helemaal niets doen om het immuunsysteem te ‘versterken’ en al helemaal niets toevoegen aan de bestrijding van virussen door het lichaam.

Lekker betrouwbaar wel, zo’n ‘huisarts’ die weliswaar een artsendiploma heeft maar stiekem meer waarde lijkt te hechten aan middeleeuwse kwakzalverij met kruiden en onbewezen beweringen over vitamines en mineralen dan aan wetenschappelijk bewezen moderne geneeskunde.