Politiek

Kick Out Zwarte Piet demonstreert (gesteund door GroenLinks en D66) op de Dam in Amsterdam

01-06-2020 16:55

De Dam in Amsterdam. (Screenshot YouTube).

Amerika staat in brand na de dood van de zwarte George Floyd in Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed. Aanleiding voor Kick Out Zwarte Piet (KOZP) deze maandag op de Dam in Amsterdam een demonstratie op te tuigen. Gesteund door GroenLinks, D66 en Halina Reijn. Beelden live van de Dam hieronder.

Update 19.55 – Demonstratie afgelopen. CDA Kamerlid Madeleine van Toorenburg vat de demonstratie als volgt samen:

Update 19.06 – Amsterdams FvD-leider Annabel Nanninga: “Demonstreren ja. De regels met voeten treden, nee. Geen rechtsongelijkheid door toedoen van de burgemeester.”

Update 18.53 – Geert Wilders: Femke Halsema zet links boven de wet en dat is corrupt

PVV-leider Geert Wilders in een reactie op de gebeurtenissen in Amsterdam:”Ben je horecaondernemer dan moet je met een meetlat 1.5 meter afstand tussen de tafeltjes op de terrassen realiseren op straffe van 4000 euro boete maar ben een je linkse demonstrant dan geldt de anderhalve meter ineens niet meer. Halsema zet links boven de wet en dat is corrupt.’’ Wilders heeft hierover voor het vragenuurtje dinsdag mondelinge vragen aan minister van Veiligheid en Justitie Ferd Grapperhaus (CDA) aangemeld.

Update 18.47 – Femke Halsema: “5000 mensen op de Dam, geen reden om demonstratie te ontbinden, ik ga er nu ook zelf naar toe.”

Lokale omroep AT5 praat u bij over de burgemeester van Amsterdam.

Update 18.35 – Horeca rondom de Dam sluit vervroegd de deuren: “Wij moeten de hele dag 1,5 meter handhaven en zien nu een grote groep. Hoe is dit uit te leggen?” Telegraaf-verslaggever Mike Muller:

Update 18.14 uur – Demonstranten belagen het Nationaal Monument op de Dam. Geen politie of boa te zien, meldt Telegraaf-verslaggever Mike Muller.

https://youtu.be/KGEekP1102g

Sietske Bergsma – Zieke uitbuiting van zwarte gemeenschap voor extreem-linkse doeleinden moet stoppen