Regio

Maarliefst drie schietpartijen in drie dagen te Tilburg, die Lieve Stad van Hoop van het Zuiden

07-06-2020 13:13

Hee kijk, ook in Tilburg ‘daalt de misdaad’ en ‘staan de cellen leeg’. Daarom hebben ze er net hun derde schietpartij in drie dagen opzitten om toch ook een béétje te kunnen concurreren met geweldshoofdsteden als Amsterdam en Rotterdam. In de nacht van zaterdag op zondag werd in Tilburg een huis en een kapperszaak beschoten (misschien iemand die boos was dat hij te lang op een afspraak moest wachten door de coronacris?), vrijdag werd in Tilburg een vader voor de ogen van zijn tienjarige zoon neergeschoten en donderdag werden meerdere inzittenden van een auto beschoten in Tilburg.

Dat maak dus drie (3) schietpartijen in drie (3) dagen tijd. Wiskundigen weten: dat is één (1) schietpartij per dag en dat zijn er dan 365 per jaar. Dat is bijna net zoveel als in Amsterdam maar daar hebben ze nu een stalinistische gemeenteraad en een GroenLinks-burgemeester dus is alles daar snel weer goed gekomen.

De burgemeester van Tilburg is van de VVD, tijd dus voor ook daar een GroenLinks-burgemeester. Liefst een vrouw, om ook een beetje aan het quotum te kunnen voldoen. Zou Isabelle Diks interesse hebben?