Politiek

Dagsluiting – Parool peilt toekomst Femke Halsema en wat er dan gebeurt zal je doen verbazen

09-06-2020 22:32

Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam. (Screenshot NPO)

De Dagsluiting, deden we maandag voor het eerst. Gaan we vaker doen afgaande op de reacties van lezers (U kunt alleen reageren als u lid bent van TPO+, en ja: dat betekent dus inspraak). Komt ‘ie, gaat ‘ie: Een bizarre peiling over de politieke toekomst van Femke Halsema, Sylvana Simons wordt op straat niet herkend, Jan van Zanen wil eigenlijk helemaal niet burgemeester van Den Haag worden en voor de vrouwtjes: Teun van de Keuken halfnaakt. Bonus: Gerri Eickhof dicht over toiletten en campings.

Woensdag debat in de Amsterdamse gemeenteraad over de politieke toekomst van Femke Halsema – Doet ons van TPO woensdag vanaf 13.00 uur verslag van. Het Parool deed alvast een peiling waaruit blijkt dat ze mag blijven. Het panel bestond uit 3152 Nederlanders van 18 jaar en ouder, onder wie 149 personen uit Amsterdam. Die klap die u eerder op de dag hoorde was een headdeskende Annabel Nanninga.

Johnny, We Hardly Knew YeOver burgemeesters gesproken. Scheidend burgemeester van Utrecht Jan van Zanen wilde eigenlijk helemaal niet naar Den Haag. Maar de VVD-top zette hem onder druk. Gezellig dat partijkartel, zoveel is duidelijk.

Voor de vrouwtjes – Teun van de Keuken halfnaakt in de Volkskrant. Iets met sport en dieet in coronatijd. Zal volgens zijn collega Asha ten Broeke ongetwijfeld allemaal vreselijk validisties zijn maar wanneer hebt u Van de Keuken voor het laatst zien lachen? Precies.

Pijnlijke tweet van Sylvana Simons – De gedoodverfd lijsttrekker van BIJ1 wordt naar eigen zeggen op straat niet herkend. Dat is niet goed qua stukje merkbeleving nu de verkiezingen nakende zijn (Ze is overigens geboren in Paramaribo – dat ligt in Suriname – groeide daarna op in Hoorn en Amsterdam en de rest is geschiedenis).

Bonus – Nog niet zolang geleden belandde de illustere NOS-sterverslaggever Gerri Eickhof in een Kafkaëske overheidsnachtmerrie. Laat zich echter nooit de pis lauw maken en blijft de show stelen in een verder deprimerend NOS Journaal. Keiharde duiding over kamperen in tijden van corona.