Binnenland

Levensgevaarlijke ontsnapte tbs’er opgepakt, tegelijkertijd nieuwe tbs’er op de vlucht

10-06-2020 20:47

De 44-jarige tbs’er Hendrik Muller die begin mei in Assen ontsnapte tijdens een onbegeleid verlof, is weer aangehouden. De politie pakte hem in de nacht van dinsdag op woensdag op in de buurt van Roermond. Hij werd gecontroleerd omdat zijn auto onverzekerd was. Dat meldt Nu.nl woensdag. Ondertussen heeft een tbs’er uit de Pompekliniek in Nijmegen de benen genomen. Sinds dinsdagavond is Jan S. (60) spoorloos. Hij zat in de laatste fase van zijn behandeling en verbleef al buiten de kliniek, maar stond nog wel onder toezicht. Dat meldt De Telegraaf op zijn beurt.

Lees ook – Politie op zoek naar levensgevaarlijke ontsnapte tbs’er Hendrik Muller

S. werd in 2006 opgepakt na drie ernstige mishandelingen in Kockengen, Colijnsplaat en Haarlem. Het ging om een vrouw en twee bejaarde pastoors. Omdat de toenmalige zwerver binnen 24 uur toesloeg, verspreidde de politie in augustus van dat jaar zijn signalement. De rechtbank in Haarlem veroordeelde hem in 2007 tot zes jaar cel. Het gerechtshof in Amsterdam legde hem in oktober 2008 veertig maanden op en tbs met dwangverpleging.

In 2016 ging Jan S. ook al de mist in. Hij was aan het resocialiseren in de tbs-kliniek De Kijvelanden toen hij misbruik maakte van de vrijheden die hij terug had gekregen en tegen de regels in zwaar ging drinken tijdens verlof.

Update – Tbs’er aangehouden

Lees ook – Dossier tbs