Media & TV

#OPHEF! Angela de Jong (AD) voelt zich ‘als autochtone Nederlander net een Marokkaan’

11-06-2020 15:37

AD-mediacriticus Angela de Jong bij De Slimste Mens. (Screenshot NPO)

Tegenwoordig checken wij niet eens meer of het Open Riool daadwerkelijk overstroomt van #OPHEF! want ten eerste stroomt het Open Riool altijd over van #OPHEF! en ten tweede zijn wij al zo geconditioneerd getraind dat wij aan een enkel citaat al kunnen zien dat het hoe dan ook #OPHEF! gaat veroorzaken (mits Nadia Bouras geen twittervrije dag heeft, oh wacht, die heeft nooit een Twittervrije dag. Hád ze maar eens een Twittervrije dag!).

Vandaag in de Open Riool #OPHEF!-rubriek: Angela de Jong die in het AD schrijft dat ze zich ‘als autochtone Nederlander al twee weken net een Marokkaan’ voelt ‘zo wordt er in stereotypen en algemeenheden over mij en mijn buren gepraat’.

Nu we het citaat zo teruglezen denken we eigenlijk dat verdere uitleg over het waarom van de #OPHEF! overbodig is. Wie het niet ziet moet misschien de rest van het citaat ook lezen (zie hieronder) of het hele artikel (in de ‘gezinskrant’).

Gegarandeerd #OPHEF!, kan niet missen. Kortom:

SCHANDE! ONGEPAST! KAN ECHT NIET! IS DIT ECHT? KAN DE OVERHEID HIER NIKS TEGEN DOEN? WALGELIJK! DIT ZOU VERBODEN MOETEN WORDEN! GA NU MIJN AD-ABONNEMENT OPZEGGEN! GAARNE VERWIJDEREN! RACISME! FASCISME! NAZISME! SCHULD VAN WIERD DUK! SCHULD VAN GEENSTIJL! SCHULD VAN FVD! IK GA AANGIFTE DOEN! JE MAG WEL ALLES ZEGGEN MAAR HET HOEFT NIET! VRIJHEID BETEKENT NIET DAT JE ZOMAAR ALLES MAG SCHRIJVEN! MET VRIJHEID KOMT OOK VERANTWOORDELIJKHEID! GEEN PODIUM GEVEN! JALOERS! WIL AANDACHT! TYPISCH AD! FOEI! HAATZAAIEN! WEGKIJKEN! AANZET TOT HAAT!

*Machteloos met vuistjes maait*