Politiek

Vrije Universiteit gaat knie in nek van eigen lesstof leggen, want racisme en Black Lives Matter

12-06-2020 16:08

Eigenlijk duurde dit nog lang: eeuwige kniel- en buk-universiteit VU gaat de ‘eigen lesstof onderzoeken‘ want die is natuurlijk zwaar racistisch en kwetsend, vooral als het ook nog eens lesstof blijkt te zijn bomvol wetenschappelijk bewijsbare waarheden met wit geprivilegeerde onderdrukkingstactieken als ‘bewijs leveren’ of ‘onderzoek doen’. BAH! Post-koloniale studies, genderwetenschappen, gedragswetenschappen en sociale psychologie, dát is pas wetenschap! Twijfel en debat is in zichzelf al racisme, niet reproduceerbaar en statistisch gecompenseerd is terecht verzet door de gemarginaliseerde groeperingen in deze samenleving.

Goed wel dat de VU de knie in de eigen nek legt en ook echt flink doordrukt, de academie is immers hét boosaardige knooppunt van intersectionele ongelijkheid, onderdrukkende machtsstructuren en blanke suprematie opgelegd door heteroseksuele mannen, puur en alleen bedacht om ‘verborgen machtsstructuren’ en ‘institutioneel racisme’ in stand te houden.

Daarom gaat alles en iedereen uit het VU-curriculum straks onder de guillotine: van witte patriarchale onderdrukker Plato via de blanke Palestijnenrechtenschender Jezus naar hedendaagse mathematische theorema’s want die zijn allemaal afkomstig van blanke mannen dus toxisch. Uiteraard wordt een wetenschap als de biologie gezuiverd van haatzaaiende feiten propaganda als het bestaan van twee geslachten en zal Nederlandse Taal en Letterkunde zich alleen nog maar focussen op ‘schrijvers van kleur’. De kunsthistorische canon is een tijd geleden al voor de bus gegooid dus dat kan mooi helemaal opnieuw met leuke gesubsidieerde contemporaine kunst uit het Stedelijk enzo.

Waarom de VU niet gewoon een stop zet op blanke studenten en nog steeds mannelijke docenten die niet eens op z’n minst trans of gehandicapt zijn in dienst heeft is een raadsel, maar gezien de lange historie van buk- en knielreflexen der VU zal ook dat binnenkort wel komen.

Wel nog even een intersectioneel vraagstukje: als straks de blanken verplicht achter in de collegezaal moeten zitten om zo een safe space te kunnen vormen voor de onderdrukte minderheid, mogen de in grote getale aan de VU studerende niet-blanke hoofddoekdragende moslima’s dan ook voorin? Of gaat in zo’n geval het patriarchale naar de achterste regionen haten van vrouwen uit respect voor de islam wel weer gewoon voor? En hoe zit dat met blanke moslimmannen? Moeten die dan ook achterin of gaat moslim zijn weer boven blank zijn? En als met een blanke huid worden geboren een erfzonde is hoe zit het dan met de christelijke erfzonde? Toch ook geen klein vraagstuk op de VU hè? Is dat geen microagressie?

Om te weten hoe het straks gaat aflopen met die inclusieve VU hieronder een documentaire over Dr. Bret Weinstein die in 2017 op een soort VU in de Ameriaanse staat Washington doceerde en daar uiteindelijk letterlijk van moest vluchten omdat inclusieve gekleurde woedende volksmassa’s heel tolerant en verbindend op zijn scalp uit waren nadat hij het had gewaagd het openlijk niet eens te zijn met de inclusieve marxistische junta die over zijn opleidingsinstituut werd uitgerold om de ‘verborgen structuren van racisme en ongelijkheid te analyseren’.

Veel kijkplezier toegewenst, vooral ook aan alle blanke, mannelijke, gezonde, cisgender, heteroseksuele VWO-scholieren die er over denken om aan de VU te gaan studeren.