Politiek

Hoofdredacteur Telegraaf bewijst (weer): Femke Halsema liegt en bedriegt schaamteloos als het uitkomt

13-06-2020 12:49

Best een leuke vrouw, jammer van die partij.

“En daar was ’ie weer, de roemruchte Telegraaf-anekdote van Femke Halsema. Die uit haar boek Pluche, waarin zij beschrijft hoe ik ooit tijdens een lunch zou hebben opgebiecht dat onze lezers verwachten dat De Telegraaf negatief schrijft over GroenLinks en als we een foto van Halsema – ’best een leuke vrouw’ – plaatsen dat wel een lelijke moet zijn. Deze week werd de anekdote van stal gehaald door de Volkskrant. Uiteraard weer zonder te checken.

Halsema, destijds al jaren fractievoorzitter van GroenLinks, kreeg van mij ook een uitnodiging. Halsema ging op het aanbod in. De lunch begon wat onwennig.

Om het ijs te breken werden over en weer harde grappen gemaakt. Halsema deed dat in de trant van dat De Telegraaf prima was als kattenbakvulling, en dat het enige nieuws dat wij ooit goed hadden de geboorte van haar tweeling was. Ik vuurde terug met de opmerking dat wij liever niet over GroenLinks publiceerden en als het dan echt moest met een lelijke foto. Er werd smakelijk om gelachen. De lunch was verder informatief en geslaagd.

Het feit dat in Halsema’s boek jaren later de context volledig was verdwenen, kan twee dingen betekenen. Of ze liet deze moedwillig weg, of ze heeft het gesprek totaal anders opgevat dan ik.”

Hahahahahahahaha. Hahahahahahaha. Hahahahahaha. Hahahahhahahahahahaha. HUP PAUL JANSEN! HUP TELEGRAAF!