Media & TV

Iconische TROS-omroepster Tineke Verburg overleden

14-06-2020 17:39

Tineke Verburg (Screenshot YouTube)

Oud-televisiepresentatrice Tineke Verburg is na een ziekbed van enkele maanden op zaterdag 13 juni 2020 in Amsterdam overleden. Ze werd 64 jaar oud. Dat meldt AVROTROS zondag.

Verburg begon haar televisieloopbaan in 1979 bij de TROS als omroepster. Ze was meteen een graag geziene gast in de Nederlandse huiskamers, en ook de uitgesproken truien die ze toen vaak droeg vielen in de smaak. In 1984 volgde ze Wibo van de Linde op als presentator van de nieuwsrubriek TROS Aktua, waarvoor ze ook zelf reportages maakte in binnen- en buitenland. Haar veelzijdige presentatietalent bewees ze vervolgens in populaire tv-programma’s als TROS Triviant, Hollywood Boulevard, Lunch TV en vooral programma’s rond het Nederlandse bedrijfsleven: TROS Aktua Export, de World Trade Show en TROS Aktua in bedrijf.

In haar jaren bij de TROS begeleidde en coachte ze ook omroepsters, nieuwe presentatietalenten en verslaggevers. Daarnaast trainde ze mensen uit het bedrijfsleven en de politiek. Verburg is 64 jaar geworden. Ze laat een zoon en een kleinzoon achter.