Media

Telegraaf slacht Hans Teeuwen-coronashow ‘Hans Teeuwen speelt Smerige spelletjes’ helemaal af

14-06-2020 13:08

Screenshot NPO

Uitgerekend De Telegraaf die Hans Teeuwen van de sokkel duwt, dat komt dan toch wel een beetje uit onverwachte hoek. Maargoed, geschreven door een vrouw, misschien dat dat scheelt. En bovendien schrijft De Telegraaf normaal gesproken alleen ”’recensies”’ over Boer Zoekt Vrouw en dat soort leed, al kun je dat niet echt recensies noemen, hooguit kirrende vrouwenkreetjes op VIVA-niveau onder elkaar geplakt.

Desalniettemin, recensie is recensie. Wij kunnen er ook niets meer van maken. De Telegraaf zegt het, dus dan zal het wel waar zijn.

Zelf Hans Teeuwen terugkijken en een oordeel vormen kan hier, sappige maar dodelijke quotes uit De Telegraaf hieronder.

“Teeuwen, die ooit spraakmakende cabaretvoorstellingen maakte, heeft namelijk een ongelooflijk infantiel, haast slaapverwekkend programma in elkaar geknutseld.

Een komiek zonder publiek is sowieso al een lastig gegeven, maar hier vraag je je ook nog eens af waar je in hemelsnaam naar zit te kijken. ’Smerige spelletjes’ wordt echt geen moment grappig, is volkomen irrelevant en bovenal ontzettend saai.

Je vraagt je automatisch af of ’Nou lekker dan’ wel de moeite waard zou zijn geweest. Recensenten, die steeds vaker constateren dat wat Hans Teeuwen doet tot een ’trucje’ is verworden en dat hij oude wijn in nieuwe zakken schenkt, waren in ieder geval niet welkom bij zijn nieuwe theaterprogramma.”