Media

Veronica knielt (nog) niet voor ophefdrammers, blijft achter Johan Derksen staan

17-06-2020 11:07

Lekker wakker worden met wéér #OPHEF! Tout vuistjesmaaiend moralistisch gefeminiseerd kaboutertjesland is weer eens bezig het Open Riool te vullen met hun gedram en gestampvoet. Reden vandaag: Johan Derksen heeft weer eens een kwetsende mening gegeven in het televisieprogramma VI. Och, mensen, mensen, mensen, al die gemene meningen op televisie, het zou verboden moeten worden die vrije mening! Supererg hoor, steeds maar weer mensen met een andere mening of gemene humor! ONGEPAST! KAN ECHT NIET! VERWIJDEREN! OMTREKKEN! VERBRANDEN! MOET WEG! CENSUREREN!

Maar daar gaat het nu even niet om. Waar het wel om gaat is dat de opdrachtgever van Johan Derksen, omroep Veronica, heel on-Nederlands niet meteen op de knietjes ploft en huilend excuses aanbiedt aan de straal- en straal- en straalverwende millenniale klaagmobs, maar gewoon netjes de rug recht houdt en ballen toont. Quote Veronica:

“Uitspraken binnen VI komen voor rekening van de mensen aan tafel. Wel zijn we tegen het opzettelijk kwetsen van medemensen of bevolkingsgroepen.”

PATS! Pak aan bang en laf kabouter-Holland! Zo doe je dat dus, voor je mensen gaan staan en begrijpen dat de vrijheid van meningsuiting de verantwoordelijkheid is van de mensen die vrije meningen uiten, dus niet die van bedrijven, merken, media of, pak hem beet en noem eens wat geks, het complete blanke ras.

Nu hebben we natuurlijk al veel vaker gezien dat een bedrijf of organisatie in eerste instantie de rug recht hield maar zodra er werd gedreigd met minder inkomsten alsnog de knietjes liet dubbelklappen, maar toch. Tot het moment (ergens vanmiddag ergens gokken we) dat adverteerders dreigen niet meer te adverteren rond VI zal Veronica in elk geval dapper verzet blijven bieden aan de online lynchmobs. En dat is in deze tijden van instant deugend bukken en knielen voor alles en iedereen al heel wat.