Politiek

Sylvain Ephimenco (Trouw) slacht Thierry Baudet (FvD) af, vergelijkt hem met Berlusconi

18-06-2020 10:24

“Ik vroeg me af waar ik deze gevoelloosheid, dit gebrek aan empathie en deze cabareteske onzin eerder had gehoord. In 2009 toen Silvio Berlusconi een tentenkamp van daklozen bezocht na de aardbeving in L’Aquila – toegegeven, met bijna 300 doden was die van een totaal andere omvang dan Groningen. Berlusconi over de tentenbewoners: “Ze moeten het maar beschouwen als een weekeinde op de camping”. Het is opvallend hoe Baudet de laatste tijd de meest wereldvreemde uitglijders op elkaar stapelt. Vorig jaar stond zijn partij in de peilingen op meer dan 25 zetels, nu op nog maar 11. Een ‘prestatie’ die volledig op het conto van de Forum-leider is te schrijven.”

Touché. Sylvain Ephimenco mag dan voor een ”’verbindende”’ blanken- en zelfhaatkrant als Trouw schrijven, hij is bij die krant wel de énige columnist (samen met journalist Kleis Jager trouwens) die gewoon van feiten, realisme en waarheden houdt en deze niet continu verwart met deugende christelijke zelfhaat.

Deze terechte rant aan het adres van Thierry ‘welke meme kan ik nu weer in mijn gezicht laten ontploffen’ Baudet komt dus niet, zoals gebruikelijk, uit verdachte MSM-demoniseringshoek.

Misschien dat Baudet de kritiek zich dan eindelijk eens een keer aantrekt? Dat hij in de spiegel kijkt en gewoon een tijdje stopt met social media en die steeds pathetischer, zelfpijpende, megalomane ben-ik-in-beeld-bullshit-video’s vol fopdeskundigen zodat wat er nog over is van de FvD gered kan worden?

Dat zal wel niet. Ook Ephimenco zal nu wel een kartelstutter* worden genoemd. En de FvD zal onder leiding van Silvio Thierry Narcissus Baudet gewoon verder wegzakken in het moeras van de nul zetels.

(* Voor meer info, zie: www.kartelstutter.nl)