Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Ferd Frapperhaus

22-06-2020 09:31

Zomer 2020

Meneer Grapperhaus,

Wij moeten het hebben over de politie.

Voor er dooien vallen.

En dan doel ik niet op het gedrag van de M.E., die gisteren afdoende bewees dat excessief politiegeweld in Nederland nooit racistisch getint is.

Althans, niet met de zwarte medemens als doelwit.

Het afgelopen jaar zagen we uiterst hoffelijk gedrag van de politie bij demonstraties. De klimaatwappies van Extinction Rebellion mochten een hele dag een doorgaande verkeersroute in Amsterdam bezetten voor ze netjes werden opgetild door vier politieagenten en zonder proces verbaal in een gratis taxi werden gezet. En bij de acties van Black Lives Matter, waarbij nota bene een te gewelddadige Amerikaanse collega van uw politiemensen zonder enig bewijs voor racist wordt uitgemaakt, gedroegen ze zich voornamelijk als een stel klaar-overs bij de eerste de beste basisschool.

Wanneer kwam de lange lat wél tevoorschijn?

Voor een stelletje blanke bejaarden die op het Malieveld met een bosje bloemen voor hun ‘vrijheid van knuffelen’ demonstreerden.

Case closed.

Alle demonstraties tegen excessief politiegeweld in Nederland tegen zwarten zijn in één klap, nou ja, in één middagje meppen, overbodig geworden.

Maar ik wilde het over iets veel gevaarlijkers hebben.

Beleidsmatige discriminatie door de politie.

Gezondheid

 

Weet u nog dat Jerry Afriyie zaterdag een nogal ongeloofwaardige dreigbrief aan zijn adres publiceerde?

En dat de politie er als de kippen bij was om zijn aangifte op te nemen en deze zaak uiterst serieus te nemen?

En weet u nog dat mensen aangifte wilden doen tegen de rapper Akwasi die als Zwarte Piet geschminkte mensen in hun gezicht beloofde te gaan trappen?

En dat de politie ze vertelt dat ze vooral géén aangifte moeten doen?

Dat is geen toeval, dat is van bovenaf opgelegd beleid.

Sterker: de politie is in Nederland actief op zoek naar bedreigingen tegen zwarte mensen en moedigt ze aan om vooral aangifte te doen.

Ik kan dat bewijzen.

Dankzij de Groningse Monique de Vries. Monique is getrouwd met Osato Uwagboe, een man die verwend is met veel meer pigment dan u en ik. Zij vond het verhaal van Jerry Afriyie dermate ongeloofwaardig, dan ze voor de grap ook een ‘dreigbrief’ in elkaar knutselde.

Deze:

 

Binnen no time kreeg ze van de politie via Twitter een Direct Message.

Deze:

Hoe pro-actief!

Nog voor iemand zélf overweegt om aangifte te doen, hangt de politie al aan de lijn om te kijken wat ze voor de man van Monique de Vries (@bozerneger op Twitter) kan doen.

Binnen 28 minuten!

Laat ik het netjes zeggen: zoiets zal Telegraaf-journalist Wierd Duk of een Friese ondernemer als Jenny Douwes niet overkomen als er weer eens een Antifa- of BLM-type ‘weet waar hun huis woont’.

Het is dus politiebeleid, úw beleid, dat de politie er bovenop zit als bedreigingen richting kleurlingen worden geuit en dat de politie op de handen gaat zitten als bedreigingen richtingen blanken worden geuit.

Een botte schande, meneer Grapperhaus.

Wat me trouwens minstens zoveel zorgen baart, is het niveau van de politie.

Als je niet doorhebt dat een dreigbrief aan @bozerneger van een wásmachine een grap is, heb je niet bepaald vooraan gestaan toen het zelfstandig denkvermogen werd uitgedeeld.

Dan ben je gewoon een ongelooflijke sukkel.

Wel handig trouwens voor u om sukkels in dienst te hebben. Die voeren namelijk elke opdracht van hogerhand blind uit, hoezeer die ook indruist tegen de principes van de rechtsstaat.

“Beuk blanke bejaarden!”

“Jawohl, Chef!”

Groet,

JanD

PS. Het was niet zo moeilijk om een passend cadeautje te vinden voor u.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlinks bij Bol.com en Amazon wordt ook gewaardeerd)