Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan John Jorritsma

24-06-2020 09:31

Zomer 2020

Meneer Jorritsma,

Van alle voorzitters van de 25 Veiligheidsregio’s bent u, de burgemeester van Eindhoven, wel de grootste zak hooi. En dat is, wetende dat Femke Halsema ook lid is van die club, een hele prestatie.

Nu blijkt weer dat u de politie heeft gedwongen om de activisten van Black Lives Matter en hun Antifa-vriendjes bij een demonstratie in Eindhoven anders te behandelen dan andere demonstranten.

Met zachtere hand dus.

Tot grote woede van de politietop én de agenten op straat.

Ik citeer de voorzitter van politievakbond ACP, Gerrit van de Kamp: “De agenten moesten meer pikken. Dus bij bedreigingen of provocaties niet optreden, waar agenten dat normaal gesproken wel zouden doen. Je bewandelt een weg die je echt niet moet bewandelen. Dit kan gewoon niet. Je maakt onderscheid wat betreft optreden. Maar openbare orde is openbare orde. Dit is zeer verwarrend en vervelend voor agenten. Welk beeld roep je zo op? Dat de politie een stap terugdoet en op voorhand zwicht voor mogelijke escalatie.”

Precies dát.

Buigen voor de Jerry’s, de Akwasi’s en het fascisitsche Antifa-tuig dat hen bij elke demonstratie vergezelt.

Het erge is: het is geen incident.

U buigt altijd voor de agressor.

Gezondheid

 

Eerder bewees u dat bij demonstraties van een paar Pegida-mensen in Eindhoven.

Nederlanders hebben over het algemeen een slecht geheugen, maar ik niet.

En u vast ook niet.

Weet u nog hoe u op bevel van Oemmah Nederland opdracht gaf om twaalf mensen die foldertjes wilden uitdelen in de wijk Woensel te arresteren?

Hoe u de politie op bevel van toenmalig Denk-voorman Tunahan Kuzu liet wegkijken bij Turkse stenen- en eierengooiers die de Grijze Wolven-‘groet’ brachten?

Hoe u op bevel van de Moslimbroederschap een persbericht aan de politie dicteerde, waarin werd verklaard dat de islamitische stenen- en eierengooiers niet waren opgepakt omdat niemand gewond raakte? Als die er al waren hè, stenen- en eierengooiers, áls die er al waren…

Hoe u op bevel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken zélf moest bellen met Twitter, om te eisen dat dat bedrijf het account van Oemmah Nederland niet offline zou halen, toen daar een vermeend privé-adres van Pegida-voorman Edwin Wagensveld werd gepubliceerd?

Hoe u, als beloning voor al uw knievallen voor de islamitische zaak, van de Al-Fourqaan moskee een tevredenheidscertificaat ontving?

Níets van geleerd.

In Eindhoven regeert de angst.

In Eindhoven wordt structureel gebogen voor de agressor.

En u buigt elke keer weer als eerste en het diepst.

Chef Knipmes.

Doodeng!

Groet,

JanD

PS. Ik heb maar een cadeautje voor uw Georgette gekocht. Omdat die het al te lang volhoudt naast zo’n weekdier.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlinks bij Bol.com en Amazon wordt ook gewaardeerd)