Opinie

NU.nl: criminaliteit allochtonen is schuld van sociaal-economische achterstand en etnisch profileren

25-06-2020 12:35

Is Wouter Buikhuisen dan helemaal voor niets kapotgemaakt door de vader van Aaf en Jelle brandt Corstius? Is Pim Fortuyn dan helemaal voor niets gestorven op de parkeerplaats van het Mediapark (NPO)? Krijgen de PVV en FvD dan helemaal voor niets zoveel zetels? Als je dit stukje Divi-bokaal winnende, eenzijdige, beslist niet objectieve, bevooroordeelde, manipulatieve, propagandistische ten minste houdbaar tot 1973 actiejournalistiek op NU.nl leest dan denk je vanzelf van wel.

Want kennelijk zijn we in al die jaren nog helemaal niets opgeschoten en is criminaliteit gewoon nog steeds ‘de schuld van armoede’, ‘sociale uitsluiting’, ‘cultuurverschillen’ en natuurlijk ‘racisme en discriminatie’ (lees: schuld van de witte blanke autochtone man).

Dat de politie etnisch profileert komt in deze dubbeldenkwerkelijkheid niet doordat mensen met een bepaalde etnische afkomst zich nou eenmaal vaker schuldig lijken te maken aan criminaliteit, nee, het is juist andersom (‘war = peace’): doordát er etnisch wordt geprofileerd worden allochtonen vaker verdacht! Nog erger, de hele rechtstaat blijkt in deze wonderbaarlijke door Newspeak vormgegeven werkelijkheid ineens racistisch! Want ‘rechters straffen daders met allochtone achtergrond harder dan autochtone daders’. Dat de gevangenis oververtegenwoordigd wordt door allochtone criminelen is kortom gewoon de schuld van racistische rechters. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat alleen blanke autochtone mannen misdadigers zijn, de rest is gewoon slachtoffers van een racistisch systeem en kunnen er helemaal niks aan doen.

Maar dat NU.nl, dat is toch gewoon een serieus te nemen journalistieke nieuwssite? Dan zal het wel waar zijn? Toch?

Nee hoor.

Door slechts één ‘expert’ niet kritisch naar zijn mening te bevragen en te doen alsof die ene mening de waarheid is bedrijf je nog geen journalistiek. Laat staan gebalanceerde of objectieve journalistiek. Dan moet je op z’n minst nog een expert ondervragen en beide experts laten reageren op tegenvoorbeelden en kritische vragen. Zoals het er nu staat is het gewoon ordinaire actiejournalistieke propaganda zum kotsen. Een soort pamflet gecamoufleerd als journalistiek, bedoeld om zand in ogen te strooien, rookgordijnen op te trekken en opvattingen te beïnvloeden.

Helaas is dit soort marxistische propaganda doodnormaal in de Nederlandse journalistiek. Bij de NOS worden al jaren complete Divi-bokalen gewonnen met het eenzijdig aanhalen van experts die je eigen linkse dichtgetikte gelijk bevestigen, bij NPO3 krijg je bakken met subsidie om hardcore antiracistische-marxistische propaganda te verspreiden, hele weekendbijlages van ‘kwaliteitskranten‘ en de volledige inhoud van ‘tijdschriften’ gaan al lang over niets anders meer.

Dit is hoe de samenleving er nu voor staat. Dit is hoe de vrije democratie er nu voor staat. Dezelfde instituten die de democratie hadden moeten beschermen tegen het marxistische gif, tegen het kapen van de waarheid, tegen het gijzelen van het zelfstandig denken, tegen het manipuleren van waarheden, zijn zelf al lang geleden vergiftigd.

De geest is dan ook al een tijd uit de fles en gaat daar hoe dan ook niet meer in.

“’t valt àl uiteen; het midden houdt geen stand; barre anarchie, het bloedverduisterd tij, wordt op de wereld losgejaagd; alom gaat onschulds plechtigheid in de golven onder.”

Wen er maar vast aan. Nederland is wat brainwashing en manipulatie betreft al net zo reddeloos verloren als de VS. We gaan in noodtempo weer terug naar een tijd dat ‘journalistiek’ niets anders is dan een links partijprogramma en alle andere opvattingen de mond moeten worden gesnoerd. Het manipuleren is begonnen. Al lang, lang, lang geleden begonnen.

Het wachten is nu op de nieuwe Hugo Brandt Corstius om iedereen die het waagt wél serieus journalistiek te bedrijven helemaal kapot te demoniseren. Wie zal dadelijk als eerste de trekker overhalen?

“Welk rauw beest, nu zijn uur ten laatste sloeg, sleept zich naar Bethlehem om te worden geboren?”