Politiek

Gamechanger? – André Reumkens wil óók CDA-lijsttrekker worden

26-06-2020 11:56

André Reumkens (Foto CDA)

Het partijbestuur van het CDA doet vrijdag een meervoudige voordracht voor de lijsttrekkersverkiezing. Na Hugo de Jonge, Mona Keijzer, Martijn van Helvert en Pieter Omtzigt diende zich vrijdag een vijfde kandidaat zich aan: André Reumkens uit het Limburgse Hulsberg. Zijn CV: Reumkens was 25 jaar PvdA-lid, was actief voor Leefbaar Nuth en stond bij de gemeenteraadsverkiezingen in Beekdaelen op de 20ste plek van het CDA.

Over zijn motivatie is hij helder, schrijft De Limburger. Het CDA moet naar links afbuigen en niet met rechts mee blijven regeren. Hij pleit voor een basisinkomen voor iedereen en een hogesnelheidslijn die alle hoeken van Nederland bedient. Dat hij het moet opnemen tegen Haagse prominenten, schrikt hem niet af, zegt hij. “Ik ben niet minder dan anderen.”

Vrijdag vanaf 17.00 uur doet het partijbestuur een meervoudige voordracht. Daarna is er nog de mogelijkheid voor andere kandidaten om zich als tegenkandidaat te melden. De eerste stemronde voor CDA-leden is op 6 juli. De partij organiseert op die dag hoogstwaarschijnlijk ook een debat tussen de kanshebbers.