Politiek

Video – Hugo de Jonge (CDA) zet rapper Ali B (bekend van negergrap) in voor campagne

27-06-2020 14:51

Rapper Ali B in een campagnespot van Hugo de Jonge.

Heel het land is al een kleine twee weken in de ban van voetbalcommentator Johan Derksen en een grap over rapper Akwasi en Zwarte Piet. Dat er opheftechnisch met twee maten gemeten wordt, blijkt uit het volgende fragment van 17 december vorig jaar uit een programma met rapper Ali B op Comedy Central:

Mooie grap, valt ook in goede aarde bij het publiek. Verder kraaide er geen haan naar. Alle moppentappers over negers zijn gelijk, maar sommigen zijn meer gelijk dan anderen, zoveel is duidelijk. Wat ons brengt op vicepremier en CDA-kandidaatlijsttrekker Hugo de Jonge. Want door wie wordt de CDA’er gesteund op zijn campagne website? Diezelfde Ali B.

Vrijdag zei De Jonge bij Beau: “Het CDA is een brede volkspartij, een partij van het midden. Niet uit verlegenheid, maar uit overtuiging. In het midden worden kloven overbrugd, oplossingen gevonden, mensen samengebracht.” En negergrappen passen daar prima bij want anders had De Jonge wel afstand genomen van Ali B en hem niet ingezet voor zijn campagne, nietwaar?

Plus: Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder schedelmeet het brein van de CDA kandidaatlijsttrekker.