Opinie

Viruswaanzin: recht op demonstratie geldt kennelijk niet voor burgers die burgerrechten verdedigen

28-06-2020 13:01

Politiecharge bij Centraal Station Den Haag. (Screenshot Twitter Frits Wester)

Nadat eerst de demonstratie van vorige week zondag op het Malieveld was verboden is donderdag 25 juni de democratie opnieuw een mokerslag toegebracht, dit keer door onze eigen rechterlijke macht die in kort geding een showproces opvoerde waarin de gedaagde staat arrogant en inhoudelijk onvoorbereid op geen enkel argument van eiser Viruswaarheid in ging.

Nog geen flintertje wetenschappelijke onderbouwing van de ongrondwettelijke maatregelen met als basis de perverse, ‘essentiële’ 1,5 meter-terreur, werd aangevoerd ondanks de gedegen wetenschappelijk onderbouwde dagvaarding waarbij bovendien de deskundige, Pierre Capel, werd geschoffeerd en niet het woord mocht voeren van mevrouw de rechter.

De onderliggende data van het RIVM waar meermaals om verzocht werd is nog altijd niet boven tafel zodat elk inzicht of  controle onmogelijk is en waarmee de legitimiteit van de maatregelen volkomen zoek is. Artikelen van dissidente wetenschappers worden en bloc door de MSM in collectieve uitsluiting geweigerd, zo hoorden wij van Pieter Klok van de Volkskrant.

De staat heeft op geen enkele manier de noodzaak van het voortduren van de draconische maatregelen aangetoond en daarmee zou je toch denken dat in een rechtstaat de eiser in het gelijk wordt gesteld. Niets van dat al. Landsadvocaat Bootsma kwam niet verder dan “het is de goede aanpak geweest” zonder aan te geven op welke wijze deze “goede aanpak” getoetst is en beriep zich verder op de “margin of appreciation” die de staat zichzelf toebedeelt in tijden van crisis.  Deze bevoegdheden nu gaan alle perken en interpretatieruimte te buiten en overschrijden massief de burgerlijke vrijheden van de Nederlandse burger.

Nu de staat niet eens met harde cijfers kan aantonen of en hoe ernstig Covid-19 is, en onterecht blijft focussen op nietszeggende ‘besmettingen’ zakt de hele grond voor het voortduren van het crisismaatregelenbeleid door het ijs.

Jeroen Pols (en eerder Bas Filippini) hield een vlammend betoog waarin de reikwijdte van de onmenselijke gevolgen van de crisismaatregelen door de ziel sneed. Op menselijk, economisch, psychisch en gezondheidsniveau is de ramp nu al niet te overzien en deze schade staat in geen enkele verhouding tot het aantal mensen dat ‘door’ Covid-19 is overleden; in de statistieken van het RIVM zijn dat er rond de 100 onder de 70 jaar. Vernietigen we voor in totaal ruim 6000 corona(?)doden een heel land? Dit is absoluut krankzinnig.

Dat het crisisbeleid op meerdere verkeerde uitgangspunten berust kwam pijnlijk naar voren toen de landsadvocaat met droge ogen beweerde: “Tegen Covid-19 heeft nog niemand weerstand.”

Dat dit niet klopt volgt uit de algemene kennis dat er meerdere aan elkaar verwante coronavirussen onder de mensen zijn, en geweest zijn, waar men wel degelijk weerstand tegen heeft opgebouwd die  nu nog steeds beschermt tegen het huidige virus. Het immuunsysteem van de meeste, gezonde, mensen rekent af met dit virus zonder dat men (erg ziek) wordt.

Het bizarre is dat het beleid dus op deze foute aanname gebaseerd is waar uit volgt dat in deze redenering iedereen dus iedereen zou besmetten en de gehele bevolking ziek zou kunnen worden of dood zou kunnen gaan door dit ‘killervirus’.  Dat men nog altijd niet op deze foute aanname is teruggekomen ondanks het  met een griepepidemie te vergelijken dodental geeft te denken.

Het RIVM beweerde tijdens de technische briefing van 25 juni dat er maar liefst 35.000 mensen op de IC zouden zijn beland wanneer er geen maatregelen zouden zijn getroffen en dat er 135.000 mensen zouden zijn overleden. Waar men dit op baseert is dan weer niet onderbouwd en wordt ontkracht door het verloop van de epidemie in landen waar geen Lockdown is geweest en waar het verloop en het uitdoven van het virus langs dezelfde neergaande lijn verloopt als in Nederland.

Ook is er geen sprake van dat de ‘ziekenhuizen zijn overlopen’ tijdens en na de piek van de epidemie zoals de landsadvocaat beweerde. Sterker nog: er wáren geen patiënten in de ziekenhuizen en bij de huisartsen; deze bleven maandenlang massaal thuis of mochten zelfs niet komen en zorgen nu nog voor het ‘stuwmeer’ van uitgestelde zorg die voor velen nu te laat komt.

Ook is het maximale aantal bezette IC-bedden nooit boven het maximaal beschikbare aantal gekomen. Sterker nog: de in april haastig met extra IC-bedden opgetuigde AHOY-hal en Maastrichtse MECC moesten onlangs ongebruikt weer ontmanteld worden. Kosten: 14 miljoen euro.

Waarom blijven regering, OMT en RIVM deze onheilstijdingen voortdurend over ons heen storten terwijl we nu langzamerhand toch allemaal wel kunnen weten dat het niet klopt? Het stinkt zelfs.

Het is heel gezond om achterdochtig te worden wanneer de regering  op grond van deze gebleken foute aannamen alles uit de kast heeft gehaald en het allerzwaarste pandemiescenario over de bevolking heeft uitgestort waar we nooit meer uitkomen als de aangekondigde Noodwet ingevoerd zou worden. “Die wet komt er”, stelde de landsadvocaat zonder aarzeling of voorbehoud van parlementaire toetsing en goedkeuring en nog los van het feit dat er nauwelijks nog zieken zijn. De epidemie is al een tijdje voorbij.

Dat de regering zelfs maar voornemens is de kwellingen uit de 24 noodverordeningen ongegrond wettelijk vast te leggen voor één jaar met een tweemaandelijkse, in principe oneindige verlenging zonder toestemming van het parlement is de definitieve ontmaskering van de intenties van deze regeringsploeg die dus, volgens Pols, direct “hun biezen moet pakken”.

Een regering die, in samenwerking met RIVM en OMT, voornemens is zo brutaal en gewetenloos de democratie en de grondrechten van haar burgers af te schaffen heeft zichzelf definitief  gediskwalificeerd om ons land te leiden. Die regering  moet gestopt worden en berecht wegens samenzwering en (poging tot) landverraad

Onmenselijke maatregelen zonder aantoonbare noodzaak eindeloos laten voortduren is immers misdadig.

Met hetzelfde gemak als de week daarvoor heeft de burgemeester van Den Haag vrijdag 26 juni opnieuw de demonstratie Voor de Vrijheid van Viruswaanzin voor zondag verboden, binnen een uur na de aankondiging. Het recht op demonstratie geldt kennelijk niet voor burgers die hun burgerrechten verdedigen, toch de kern van een democratie. Het opkomen voor grondrechten wordt gecriminaliseerd terwijl de beelden van vorige week op het Malieveld toch ruimte bieden aan vraagtekens.

Wanneer diverse groeperingen in de samenleving gezamenlijk optrekken in hun strijd voor de vrijheid wordt het voor het bevoegd gezag pas echt gevaarlijk. Demonstreren voor onze vrijheid is het beste en grootste en gemeenschappelijke ideaal dat we als Nederlanders maar kunnen hebben. Daaraan zijn alle tegenstellingen in de maatschappij ondergeschikt. Zonder vrijheid hebben we niets, worden we massaal staatsafhankelijk van een basisinkomen als ‘niet- essentiële’ baanloze slaven van het systeem dat op dit moment wordt uitgerold. Het CPB en SCP hebben vorige week in hun persbericht Kansrijk armoedebeleid al laten zien hoe men dit voor zich ziet:

“Met het huidige kabinetsbeleid neemt de armoede in Nederland de komende jaren met ruim een kwart toe. De stijging van armoede komt met name door de verlaging van de bijstand tot en met 2035. De armoede in Nederland kan met 60% afnemen door invoering van een basisinkomen.”

Snappen we nu waarom de hele middenstand om zeep wordt geholpen?

De vernietigende coronamaatregelen waar Viruswaanzin tegen strijdt passen naadloos bij dit doel: het compleet omvormen van de maatschappij. Wie dit ziet wordt als ‘complotdenker’ weggezet. Deze feiten en EU-plannen spreken echter voor zich. Voor wie het wil zien tenminste. Corona is het échte complot waar we allemaal inzitten.

Voor zover de noodmaatregelen de eerste twee weken legitiem zouden zijn geweest, missen zij inmiddels elke grond en moeten direct worden opgeheven. De eigen verantwoordelijkheid moet aan de burgers worden teruggegeven zoals dat ‘normaal’ altijd al goed ging. Daar is geen spoedwet voor nodig. Deze wet dient dus een ander doel: controle. (Grapperhaus c.s. nemen ook regelmatig woorden als ‘crowdcontrol’ in de mond om over ‘de app’ van Hugo de Jonge maar te zwijgen.)

De helden van Viruswaanzin, Willem Engel en Jeroen Pols, hebben de laatste weken flink aan de weg getimmerd om het tegengeluid dat niet gehoord mag worden toch te laten horen. Zij hebben zo’n 50 dissidente wetenschappers, waaronder Maurice de Hond, bijeen gebracht (‘alternatief RIVM’) die in de MSM op straffe van represailles en uitsluiting geen kritiek mogen laten horen op de vaak tegenstrijdige ‘crisismaatregelen’ zoals die door het RIVM en OMT geadviseerd worden en worden uit de media geweerd wanneer zij een andere wetenschappelijke visie verkondigen dan het afgesproken geluid.

Wie zichzelf  de laatste maanden geïnformeerd heeft verdwijnt in een gigantische draaikolk van gestuurde massahysterie,  angstpsychose, aerosoles, ventilatie, onvolledige data, valse data, tegenstrijdige data, PCR-tests met veel false positives, tegenstrijdige grafieken, modellen die nooit kloppen, verkeerde aannames, media-boycots, vaccins, geheime RIVM- onderzoeksuitslagen, Big Pharma, verdwenen griepcijfers, aanraakangst, verdwijnen van ‘vies’ cash geld, schijnveilige OV-mondkapjes, boete-terreur bij normaal menselijk gedrag, ‘met’ of ‘door’ corona overledenen, ‘besmetting’ niet synoniem met ‘ziek’,  RNA reststukjes aanwezig van vorige besmettingen, immuniteit, groepsimmuniteit, weerstand, a-specifieke afweer,  zink, vitamine C en D, definitie ‘pandemie’ en ga zo maar door.

Connect the dots.

Covid-19, zo weten we nu, is een ‘nieuwe’ virusziekte met doodgewone algemene kenmerken gelijk aan influenza. Dat deze voor bepaalde risicogroepen ‘met’ andere aandoeningen desastreus uit kan pakken is onbetwist maar dit ligt niet primair aan de algemene schadelijkheid van het virus zelf maar specifiek aan de kwetsbaarheid van die doelgroepen (en een ondoelmatige, niet primair op hun bovenliggende ziekte gerichte behandeling) die nooit als excuus mogen gelden voor alle vrijheidbeperkende en totaal ontwrichtende maatregelen voor de gehele bevolking; economie en samenleving.

In 2009  is de definitie van ‘pandemie’ gewijzigd in: “The worldwide spread of a new disease“. Deze definitie zegt dus helemaal niets over de schadelijkheid of dodelijkheid van een nieuw virus zoals voorheen, maar is nu wel de rode vlag die de draconische maatregelen wereldwijd in gang zette en het startsein geeft voor vaccinontwikkeling.

Het label ‘pandemie’ is zodoende onterecht op het coronavirus geplakt omdat de dodelijkheid niet extreem is, integendeel, terwijl het wél die dodelijke associatie oproept bij de bevolking en de maatregelen ingezet worden volgens deze gewijzigde definitie alsof iedereen iedereen zou besmetten. Het zwaarste bestrijdingsscenario is dus onterecht over de samenleving uitgestort met als enige uitweg: een vaccin. Pandemiedraaiboeken lagen wereldwijd al jaren klaar, aangestuurd door de WHO die heeft bedongen dat hun protocollen in landelijke gezondheidswetten (Wet publieke gezondheid) werden vastgelegd.

‘Covid-19 was Vals alarm’ zou inmiddels blijken uit een uitgelekte analyse van het crisismanagement van het Duitse Ministerie van Binnenlandse Zaken. De demonstratieverboden tonen haarscherp de paniek aan waarin de bestuurders in toenemende mate verkeren nu de bevolking haar stem laat horen en eist dat haar burgerrechten worden teruggegeven en gerespecteerd. Demonstratieverboden vallen buiten de noodmaatregelen en zijn dus (ook) ongrondwettelijk. De motieven worden er met de haren bij gesleept.

Je kan als regering niet een heel volk nog heel veel langer gijzelen en ontmenselijken en de complete economie ongestraft te gronde richten.

Ons geduld is te lang op de proef gesteld maar nu is het zonneklaar waar men mee bezig is. Vrijheid voor alles!