Politiek

Henk Otten en Henk Krol gaan samen verder

29-06-2020 01:10

Voorpagina van de Telegraaf via Twitter van Wierd Duk.

Henk Krol (oud 50PLUS) en Henk Otten (oud FvD) fuseren. Dat meldt de Telegraaf maandagochtend. De partij gaat verder onder de naam van Partij voor de Toekomst. Eerder werd ook de naam GO voor de Toekomst geopperd, Otten liet al de website met die naam vastleggen. Maar de keuze viel toch op de al bestaande naam van de partij van Krol en Femke Merel van Kooten-Arissen. Samen hebben de partijen twee zetels in de Eerste en Tweede Kamer. Maurice de Hond peilde de partij zondag op één zetel.

Volgens de krant sprak Eerste Kamerlid Otten, met aan zijn zijde Jeroen de Vries, met Krol en Van Kooten-Arissen, over een samenwerking tussen de twee partijen. De samenwerking werd zondag beklonken op het terras van restaurant Tasca op Scheveningen, waar de vier door een fotograaf werden ’gesnapt’.

Lees ook – Kajsa Ollongren dreigt met boetes voor Forum voor Democratie en 50PLUS vanwege slechte boekhouding

In de partij komt nu een keur bij elkaar van politici die zich na ruzie van hun oorspronkelijke partijen afsplitsten. Otten en De Vries vertrokken met slaande deuren bij Forum voor Democratie, Krol liet ouderenpartij 50PLUS achter en Van Kooten-Arissen roofde haar zetel bij de Partij voor de Dieren. Die laatste twee verenigden zich na het vertrek van Krol op hun beurt weer in de Partij voor de Toekomst. Otten en Krol noemen hun fusie nu het ’startpunt van consolidatie’.

Krol moet de lijsttrekker worden voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart volgend jaar. Voormalig 50Plus-voorzitter Geert Dales is bij de nieuwe partij absoluut niet welkom, zegt Otten.

Otten zegt te mikken op tien plekken in de Tweede Kamer bij de verkiezingen in maart. Krol tegen De Telegraaf: “Ik ben iets bescheidener.”