Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Geert Wilders

04-07-2020 09:31

Bol.com Algemeen

Beste Geert,

Met plaatsvervangende schaamte heb ik gisteren het hoger beroep in de minder, minder, minder-strafzaak tegen jou bekeken.

Vooropgesteld: ik vind het dom dat je in maart 2014 het bijvoeglijk naamwoord ‘criminele’ niet gebruikte om aan te geven wélke Marokkanen je liever kwijt dan rijk was.

Nu gaf je de vijand namelijk munitie.

De vijand is natuurlijk niet het Openbaar Ministerie, maar: Mark Rutte.

Die had jou in 2012 namelijk al een belofte gedaan.

“Ik zal dat partijtje van jou tot nul zetels decimeren”, zei hij.

En toen dat niet via het stemhokje lukte, besloot hij het in eendrachtige samenwerking met de Justitie-ministers Ivo Opstelten, Stef Blok, Ard van der Steur en Ferd Grapperhaus te doen.

Wat we in en na maart 2014 hebben zien gebeuren, vertoont grote gelijkenis met wat er momenteel rond ‘racisme’ gebeurt. Er is een incidentje en vervolgens wordt alles en iedereen (media, politici, BN’ers) in stelling gebracht om er een agenda doorheen te drukken.

De gewelddadige dood van een draaideurcrimineel in Amerika moet leiden tot het herschrijven van onze vaderlandse geschiedenis en miljarden aan herstelbetalingen.

De tussenstand in deze kwestie?

Dat een nakomeling van Ghanese slavenhandelaren die nakomelingen van Nederlanders die géén slaven verhandelden in hun gezicht wil trappen bij de Staatsomroep behandeld wordt als een verzetsheld uit de Tweede Wereldoorlog. En dat een onbenul die poseert met de massamoordenaar Robert Mugabe door de minister van Binnenlandse Zaken trots wordt gepresenteerd als lid van een of andere staatscommissie op het gebied van racisme.

Bij jou is de tussenstand dat je ruim zes jaar nadat je het woordje ‘criminele’ vergat voor de zoveelste keer de extra beveiligde rechtbank bezocht om duidelijk te maken dat Mark Rutte en zijn vriendjes het politieke proces tegen jou hebben aangestuurd.

We weten het allemaal nog wel.

Gezondheid

De politiebureaus die opeens de openingstijden verruimden. De voorbedrukte aangifteformulieren waarop mensen alleen nog bij het kruisje hoefden te tekenen. De oproepen in de moskeeën om dat vooral ook te doen. De politiechefs die hoogstpersoonlijk aangiftes gingen zitten opnemen onder het oog van de maar al te bereidwillige media. Burgemeesters die mensen aanmoedigden om vooral de gang naar het politiebureau te maken door zelf demonstratief aangifte te doen (zoals Hubert Bruls van Nijmegen, die in coronatijd het gezicht is van de voorzitters van de Veiligheidsregio’s).

Wie dat circus gadesloeg, had meteen door dat dit allemaal geen toeval was, maar beleid.

Aangestuurd.

Uiteindelijk: vanuit het Torentje.

Alleen al door alle leugens, verdraaiingen, doofpotten en onvindbare documenten daarna weten de volgers van de landelijke politiek dat Mark Ruttes handtekening op dit dossier staat.

Klassiek Rutte is het allemaal.

De vraag is nog slechts of het Gerechtshof zich uiteindelijk, net als de rechtbank, voor het karretje van de minister-president laat spannen en jou schuldig bevindt.

Zo nee, dan kunnen we nog een béétje vertrouwen hebben in de rechtsstaat.

Zo ja, dan moeten we helaas constateren dat NSB-gedrag van burgers, politieagenten, burgemeesters en politici loont.

Ik denk dat we allebei ons geld, met pijn in het hart, op de tweede optie zouden zetten als we moesten wedden en niet naast ons vertrouwen in de rechtsstaat ook nog ons geld kwijt wilden raken.

De Arie Boomsma’s zijn aan de winnende hand in dit land.

Groet,

JanD

PS. In tegenstelling tot de Dilannetjes en de Robbie-achtigen kun jij tijdens het reces niet acht weken onbekommerd op je luie reet op het strand gaan liggen, dus ik heb een cadeau voor je gezocht dat hetzelfde resultaat oplevert.

Sale/Zomerdeals 2020

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)