Buitenland

Het grote David Starkey-videotopic voordat al zijn werk wordt geruimd

06-07-2020 13:54

Foto: Surrey County Council

David Starkey is een kenner van de Britse ‘constitutional history‘ met een specialisering in Tudor-geschiedenis. Daarnaast is hij openlijk homoseksueel, conservatief, niet bepaald gecharmeerd van hedendaagse popcultuur en totaal niet onder de indruk van alles wat Labour in de afgelopen dertig jaar heeft gedaan. Als zodanig was hij een graag geziene gast in een land waar debat niet dood is en zelfs de BBC praatprogramma’s aanvult met niet-linkse stemmen. (Letten we op NPO?)

Maar Starkey ging vaak richting het randje. In 2011 verklaarde hij naar aanleiding van rellen en plunderingen in Londen (laf geweld zonder bewezen aanleiding dat zich verspreidde naar vele grote steden in het Verenigd Koninkrijk) “the whites have become black“. Hij refereerde hier aan ghettocultuur en niet aan ras, maar het kwaad was geschied.

Nu lijkt Starkey weer een stap verder te zijn gegaan:

“Starkey told an online show hosted by conservative commentator Darren Grimes that slavery was not genocide, because of the survival of “so many damn blacks“.”

We kunnen niet recht praten wat krom is, maar het is ook niet zo dat alles wat de man ooit heeft gemaakt, nu ineens waardeloos is. Er zijn genoeg usual suspects die zijn boeken en docu’s willen verbranden, uiteraard, dus kijk daarom nog snel naar een van zijn vele tv-producties en -optredens.

BBC – Monarchy

 

Waarom Boris Johnson met overmacht de verkiezingen won

 

Magna Carta and Modern Controversies from Multiculturalism to Political Correctness

 

Over waarom de Scottish National Party een soort NSDAP is

 

England riots: The whites have become black says David Starkey