Binnenland

Rutger Groot-Stasi (GroenLinks) wil dat Amsterdammers elkaar opvoeden

07-07-2020 12:12

Amsterdam en prioriteiten is als GroenLinks en heilsleer: lachwekkend maar met ernstige gevolgen.

Amsterdam zinkt steeds dieper weg in het moeras. Decennialang wanbeleid heeft ertoe geleid dat bruggen en kades letterlijk op instorten staan. Het is nog veel erger dan gedacht. De linkse coalitie heeft het in april op een akkoordje gegooid – zelfs toen al bekend was dat de stad langzaam verkruimelde – om te bezuinigen op herstelwerkzaamheden.

Belastinggeld kan immers veel beter worden besteed aan Stasipraktijken! Van de website van de gemeente Amsterdam:

“Vandaag lanceert de gemeente Amsterdam de campagne ‘Kom op Amsterdam’. Op posters in de stad, videoschermen en online wordt opgeroepen om als omstander op te komen voor iemand die slachtoffer is van racisme of discriminatie.

Onderdeel van de campagne is het versterken van de stem van mensen die zich inzetten tegen racisme en discriminatie. Zo hebben onder andere Naomie Pieter van Black Queer & Trans Resistance Nederland, Pete Wu schrijver van het boek de Bananengeneratie, voormalig NOS journaal presentatrice Noraly Beyer, chefkok van restaurant Rijks Joris Bijdendijk, voorman van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet Jerry Afriyie, Hoax LeBaux (host en performer uit de drag community), voetbalster Rocky Hehakaija, kunstenares en oprichter van Sexyland Aukje Dekker en kinderburgemeester Ilias zich aangesloten bij de campagne.

(…)

Rutger Groot Wassink, wethouder Diversiteit: “We hebben allemaal een verantwoordelijkheid in de strijd tegen racisme, discriminatie en uitsluiting. Het gaat er om dat we met elkaar bewust zijn wat het betekent als er gediscrimineerd wordt. Kom op voor elkaar, wees geen zwijgende omstander.””

Nou mooi, iedereen zal zich uitspreken – alleen doordat de Gemeente Amsterdam en de wethouder Diversiteit zich ermee hebben bemoeid en burgers elkaar heropvoeden – als er weer homo’s in elkaar worden getrapt door signalementiërs. Goed om te weten!