Politiek

Video – Dienstmededeling: PVV-influencer Els stapt definitief over naar FvD

07-07-2020 15:16

Thierry Baudet en Els (Screenshot Twitter)

Kogel door de rechtse kerk. PVV-influencer Els stapt definitief over naar Forum voor Democratie (FvD). Dat maakte ze dinsdagmiddag bekend op Twitter.

Update 21.19 – Video af

Els maakte op Twitter furore onder de Twitter-handle Els_PVV maar half juni verraste ze haar volgers met de volgende mededeling:

Vier dagen later bleek ze met FvD-leider Thierry Baudet het campagnepad te zijn ingeslagen. Diezelfde dag haalde PVV-leider Geert Wilders overigens uit naar Baudet wegens ‘elitaire grachtengordeltaal‘. Dat was sowieso een roerige zaterdag, die avond nog vond er een top-ontmoeting plaats tussen de PVV- en FvD-top in het hoofdstedelijke stadspaleisje van strafpleiter/Kamerlid Theo Hiddema.

Wat daar besproken is blijft voorlopig nog in nevelen gehuld. Feit is dat FvD de PVV een gevoelige slag heeft toegebracht met het inpikken van twitterende Els. Over inpikken gesproken, de kans dat ze nu als Els_FvD gaat twitteren is klein, een grappenmaker heeft de hand op dat account weten te leggen.

Update 15.58 – Farid Azarkan had Els wel bij DENK willen hebben

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.