Binnenland

FVD maakt zichzelf tot paria in Zeeland door totaal amateuristische politiek

11-07-2020 11:05

Thierry Baudet (FvD).

Zwakstroompjes in Zeeuwse Provinciale Staten verpesten opzettelijk elke kans op politiek resultaat.

Forum voor Democratie lijkt steeds meer een schreeuwpartij zonder koers. De Zeeuwse fractie met Fred Walravens, Martin Bos en Eelco van Hoecke is uitgedund na het vertrek van twee andere fractieleden en politiek gezien spelen ze in de kleuterklasse. Politiek gaat ook om min of meer menselijk relaties weten te onderhouden want Nederland is geen eenpartijstaat.

Dit gebeurde gisteravond:

“MIDDELBURG – Forum voor Democratie is een paria geworden in Provinciale Staten. In de laatste stemming voor de vakantie bestempelde fractievoorzitter Fred Walravens een breed gedragen voorstel om in Den Haag te lobbyen voor een tolvrije Westerscheldetunnel onverwacht als een motie van afkeuring tegen het dagelijks provinciebestuur. Die diende hij ook prompt in. Trillend van verontwaardiging noemde fractievoorzitter Joan van Burg (SGP) dit een ‘dolksteek in de rug’.

Geen enkele partij had een goed woord over voor de handelwijze van FvD. De partij stemde mee met het voorstel om in Den Haag te lobbyen, maar legde dat daarna uit als een signaal dat vrijwel alle partijen in de Staten vinden dat het dagelijks provinciebestuur zijn werk niet goed heeft gedaan. Eerder was de tolvrije tunnel immers niet opgenomen in de gezamenlijke lobbyfolder, legde Walravens uit, en er was ook een ‘schot voor open doel gemist’ om het afschaffen van de tol onder te brengen in het compensatiepakket voor de marinierskazerne.”

Daarna gooide Eelco van Hoecke olie op het vuur door totaal onnavolgbaar iets over de Duitse Dolkstootlegende te twitteren.

https://twitter.com/eelcohoecke/status/1281863250917941254?s=12

Is FVD Zeeland nu het Duitse leger, de dolk, de legende, de vredesduif of gewoon de faalhaas? Ach, zolang ze Thierry B maar toejuichen, zal er intern geen kritisch woord vallen over een fractie die de belangen van zijn Zeeuwse kiezers niet meer dient.