Media & TV

Politiek commentator/zanger Dries Roelvink breekt na 700 radiocolumns met Sven Kockelmann

13-07-2020 16:17

Dries Roelvink (Screenshot YouTube)

Met update – Politiek commentator/zanger Dries Roelvink en presentator Sven Kockelmann gaan na een samenwerking van 2,5 jaar uit elkaar. De volkszanger heeft besloten om te stoppen met zijn dagelijkse column in het NPO Radio 1-programma 1 op 1. Dat heeft KRO-NCRV laten weten, weet De Mediacourant. Na 2,5 jaar en zo’n 700 columns komt er een einde aan de samenwerking.

Lees ook – Dries Roelvink: Ik ben gevraagd als kandidaat voor CDA Amsterdam

Kockelmann vindt het jammer dat Roelvink hem in de steek laat:

“Ik ben zeer gesteld geraakt op Dries. Vanaf dag één was er een klik, hoewel nogal wat mensen – zacht gezegd – tamelijk verbaasd waren over onze samenwerking. Vonden wij juist geestig. Zijn bijdragen waren heel waardevol.”

Roelvink kijkt terug op een fijne samenwerking, maar ziet ook voordelen aan zijn afscheid:

“Het was wel topsport. Vanaf 10:00u. stond de ochtend in het teken van 1 op 1 en voor het middaguur kwam ik de deur niet uit. Wie weet opent dit nieuwe deuren. De ouderwets met de hand geschreven columns zijn me in ieder geval dierbaar en heb ik allemaal bewaard. Ik ben KRO-NCRV dankbaar voor de afgelopen jaren en heb er in Sven een ware vriend aan overgehouden.”

De laatste column van Dries Roelvink is vrijdag 17 juli 2020 tussen 11.30u en 12.00u te horen in de laatste uitzending van 1 op 1 van dit seizoen, bij KRO-NCRV op NPO Radio 1. Onduidelijk is of Roelvink behouden blijft als parlementair verslaggever voor RTL Boulevard. TPO heeft Roelvink om een reactie gevraagd maar die heeft nog niet geantwoord.

Update dinsdag 16.47 – Roelvink blijft actief als parlementair verslaggever voor RTL Boulevard, laat hij aan TPO weten.

Luisteren – Dries Roelvink brengt eerbetoon aan Wim Kok middels gedicht op Radio 1