Formule 1

Wat u van Max mag verwachten op de Hungaroring

14-07-2020 18:35

Het tweede raceweekend in Oostenrijk is achter de rug en iedereen maakt zich klaar om naar Hongarije te gaan. Er gelden voor alle F1-deelnemers en medewerkers strikte regels in Boedapest waar de GP Hongarije als derde race plaatsvindt. Verstappen heeft in de eerste race in Oostenrijk ongelooflijk veel pech gehad. De tweede race op 12 juli verliep net wat beter met het bereiken van de derde plek. Nu zijn de ogen vooral gericht op Hongarije en is het de vraag wat wij van Max daar mogen verwachten.

Weer tweede in Hongarije of zit er nu meer in

Max heeft het afgelopen jaar in elk geval goed gepresteerd op de Hungaroring in Boedapest. De race startte met een pole position voor Verstappen, maar ook bereikte hij de tweede positie en had hij de snelste raceronde. Het enige wat Max het afgelopen jaar van de overwinning afhield, was de uitgekiende strategie van Mercedes. Hamilton wist met een stunt Verstappen pas laat in de race voorbij te komen met het gaan rijden op mediums in de slotfase. Het team van Mercedes is het nieuwe F1 seizoen goed begonnen met twee overwinningen op rij. Nu de Hungaroring binnenkort op de planning staat van de Formule 1 agenda zijn de verwachtingen wat Max betreft toch wel hooggespannen.

Nieuwe race, nieuwe kansen

De GP Hongarije is weer een nieuwe race en biedt ook nieuwe kansen voor Max Verstappen op de Hungaroring. Het zou al fantastisch zijn als Max dit jaar hetzelfde uitgangspunt heeft als vorig jaar. Met weer een pole position is het de verwachting toch wel dat Max het erepodium bereikt. Het racecircuit in Hongarije is ook een baan die Red Bull beter ligt in vergelijking met het circuit in Oostenrijk. Er mogen dan ook beste hoge verwachtingen zijn voor de prestaties van Max in Boedapest, hoewel Mercedes onverslaanbaar lijkt te zijn.

Overigens heeft Ferrari evenmin een fantastisch begin gehad van het nieuwe F1 seizoen. Zo is het prestatieniveau van de wagen nog niet zo geweldig om hoge verwachtingen te hebben. Bovendien reden de wagens van Ferrari elkaar in Oostenrijk in de tweede race aan en vielen beiden uit. Wat de concurrentie betreft, liggen er in Hongarije op het racecircuit van Boedapest dan ook zeker kansen voor Max. Iedereen kan het zien op zondag 19 juli vanaf de start om 15.10 uur.