Binnenland

Curator San Francisco Museum of Modern Art zuivert zichzelf weg na beschuldiging van ‘racisme’

15-07-2020 10:44

Wat dus ook al racisme is: als curator van een museum kunst van witte mannen exposeren. Mag niet, dan moet je weg, of kapot. In elk geval wel in woke-city San Francisco alwaar witte man Gary Garrels na jarenlange trouwe dienst als conservator van het prestigieuze San Francisco Museum of Modern Art (een soort Stedelijk Museum Amsterdam) zichzelf actief heeft weggezuiverd na aanhoudend intimiderend ophefgedram door zijn collega’s. Het was óf zelf opstappen óf moeten vrezen voor een enkele goederentreinrit richting goelag.

Waarom? Omdat Garrels het had gewaagd om, bij wijze van humor, tijdens een presentatie van het nieuwe verplichte inclusieve en diverse museumbeleid te zeggen dat er ‘ook altijd nog kunst van witte mannen zal worden geëxposeerd’. Dat is natuurlijk een misdaad. Sowieso humor is per definitie een misdaad, maar alleen al het idee geven dat je je niet helemaal aan het nieuwe woke anti-blanke Apartheidsregime zult gaan houden is gewoon vragen om 15 jaar heropvoedingskamp met dagelijks een gezonde 18 uur in de frisse buitenlucht arbeiden met pikhouweel en schoffel op het platteland.

Collega’s van Garrels waren not amused en schreven, zoals het hoort, een petitie waarin ze opriepen tot verwijdering en zuivering van Garrels uit hun museum omdat het museum anders geen safe space meer is maar ‘racisme’ en ze zich ‘onveilig’ voelen door de ‘white supremacy dogwhistles’ en al dat soort dood- en doodenge hallucinante gedram wat in Nederland bij bijvoorbeeld redacties van KRONCRV, Trouw, Volkskrant, Rianne Meijer van de LINDA en natuurlijk Nikki Sterkenburg al lang het nieuwe normaal is.

Quote uit de petitie die alle andere quotes overbodig maakt:

“Gary’s removal from SFMOMA is non-negotiable. Considering his lengthy tenure at this institution, we ask just how long have his toxic white supremacist beliefs regarding race and equity directed his position curating the content of the museum?”

Waarop Garrels de bui al zag hangen en besloot meteen te knielen en bukken teneinde een langdurig proces van zeer ‘verschillige’ en ‘tolerante’ maar beslist inclusieve karaktermoord, cancelen, deplatformen, intimidatie, laster, fysieke bedreiging van zijn geliefden en uiteindelijk de rode laarzen die zijn deur intrappen te voorkomen want als je maar lang genoeg in San Franciso leeft weet je uiteindelijk wel wat ‘tolerantie’ in de praktijk werkelijk betekent.

Dus nam Garrels ontslag.
Dus hebben de neo-fascistische linkse mobs weer gewonnen. Wéér.
Dus heeft het links-fascistische leger van Woke weer meer terrein gewonnen. Wéér.
Dus is de vrijheid wéér een stukje verder vernietigd. Wéér.
Dus rolt de vrije westerse samenleving weer een stukje verder de afgrond in. Wéér.

Wanneer zullen de wokebrigades bij u voor de deur staan?

Als ze aankloppen en zeggen dat ze uit naam der ‘tolerantie’ en ‘verbinding’ komen, in Godsnaam, open niet de deur! Verschuil u achter de draaikast en hoop dat uw buren u deze keer niet verraden!